ПЕНТАГОН ОПТУЖУЈЕ: Русија се служи „рекама лажи“, није тачно да сарађујемо са ИД у Сирији – СРБИЈА ЈАВЉА

ПЕНТАГОН ОПТУЖУЈЕ: Русија се служи „рекама лажи“, није тачно да сарађујемо са ИД у Сирији

ПЕНТАГОН је оптужио Министарство одбране Русије да шири лажне тврдње да Сједињене Државе и њихови савезници у Сирији сарађују са Исламском државом.

Портпарол штаба америчке коалиције на Блиском Истоку пуковник Рајан Дилон оценио је да су изјаве руског војног врха тачне колико и снимци напада његове авијације и да се зато служи „рекама лажи”.

Дилон је додао да се Руси у Сирији у последње време „суочавају са неким неуспесима, да су њихови авиони код Алепа убили 50 цивила, да сиријска армија још није ослободила Абу Кемал, а да има проблема и у Деир-ез-Зору.

Нагласио је: „Све што у последње време објављује Министарство одбране Русије изазива подозрења и не одговара стварности. Видео сам данас једно његово саопштење у којем је коришћена фотографија из видео-игре. Тврдње Москве да коалиција коју предводе САД сарађује са бојовницима Исламске државе потпуно су нетачне и лажне”.

Министарство одбране РФ објавило је ноћас реалне фотографије колоне припадника ИД која се креће према Ираку – уместо „раније грешком коришћене”.

Посебно је нагласило да је одбијање Американаца да бомбардују колону терориста који су бежали из Абу Кемала „објективни факат, регистрован у транскриптима преговора” и да је зато „добро познато америчкој страни”.

Војни врх РФ посебно је нагласио да су амерички авиони активно ометали авијацију Ваздушнбо-космичких снага Русије која је намеравала да унушти терористе који су прегруписавали снаге у околини Абу Кемала.

Читај даље — 1 2

Loading...

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ: