Издвајамо Спорт

СЈАЈНА ЗВЕЗДА УЗЕЛА ВЕЛИКИ БОД НА ЕМИРЕЈТСУ: Боаћи и Савић пропустили шансе да утишају Лондон (ВИДЕО)

Фудбалери Црвене звезде су у 4. колу групе Х Лиге Европе одиграли нерешено без голова на гостовању Арсеналу

Могли су црвено-бели да из Лондона понесу сва три бода, а главни кривац што се то није десило је Ричмонд Боаћи, који је промашио две велике прилике.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Могао је нападач црвено-белих да се прослави, али је промашио шансу каријере. Тачније две. Најпре је у последњем минуту првог полувремена, после додавања Канге имао један на један са голманом Арсенала, али је очајно шутирао.

Другу прилику имао је у наставку, када је опет одлично проигран, али још једом није био довољно концентрисан, па је послао лопту поред гола.

Није имала Звезда ни среће јер је Вујадин Савић погодио пречку. Штопер црвено-белих је шутирао главом, а голман Мејси таман толико закачио лопту да она не заврши у мрежи.

Имали су прилике и домаћи, а најбољу је пропустио Вилшир, када је Дамијан Ле Талек сјајном реакцијом спречио везисту Арсенала да постигне гол, избацивши лопту испред гол-линије.

Екипа Владана Милојевића сада има пет бодова и налази се на другом месту, а у наредном колу гостује екипи БАТЕ Борисова, која је изгубила од Келна 5:2.

АРСЕНАЛ – ЦРВЕНА ЗВЕЗДА 0:0

Стадион: „Емирејтс“. Судија: Лука Банти (Италија). АРСЕНАЛ: Мејси, Дебиши, Елнени, Холдинг, Мејтленд-Најлс, Кокелан, Вилок, Нелсон, Волкот, Вилшир, Жиру. ЦРВЕНА ЗВЕЗДА: Борјан, Стојковић, Савић, Ле Талек, Гобељић, Крстичић, Доналд, Срнић, Канга (од 70. Милић), Радоњић (од 89. Пешић), Боаћи.

https://youtu.be/3T1v0Obt4uY

ТОК МЕЧА
Друго полувреме:
– 89′. Последња измена у црвено-белом тиму. Радоњића је замени Пешић.
– 86′. Друга промена у Звезди. Уместо Срнића последњих неколико минута играће Рачић.
– 81′. Још једна велика прилика за Боаћија, али ово дефинитивно није његово вече. Опет је био сам, али је шутирао поред гола.
– 77′. У таласима напада Арсенал, али одолевају црвено-бели
– 70′. Прва измена у Звезди, уместо Канге на терену је Милић. Канга је љут због измене!

https://youtu.be/Ywujm_Ytemo

– 65′. Каква интервенција Ле Талека! Вилшир је са пет метара шутирао, Борјан је већ био савладан, али спектакуларна реакција Ле Талека, који је на метар од гола избацио лопту и спасао сигуран погодак.

– 60′. Гужва у казненом простору Звезде, лопта је закачила Савића у руку, али Лука Банти је проценио да није било намере.
– 59′. Пао је Вилшир у казненом простору после дуела са Савићем и тражио пенал, али је судија Банти само одмахнуо руком.
Реутерс
– 54′. Сјајна интервенција Вујадина Савића! Залетео се Нелсон према голу Звезде, али је штопр црвено-белих фантастично уклизао и однео чисту лопту.
– 50′. На другој страни је Срнић зукао из даљине, али право у Мејсона.
– 47′. Пробао је Жиру из даљине, али је лопта отишла преко гола.
Прво полувреме:
– 45′. Боаћи се обрукао! Канга је феноменално проиграо нападача Звезде, који се стуштио ка голу Арсенала, аи је очајно шутирао и прилика је отишла у неповрат!

https://youtu.be/h25abb9FyUc

– 36′. ПРЕЧКА! Каква штета! Могла је Звезда до гола, шутирао је главом Вујадин Савић, а Мејси је крајњим напором закачио лопту, таман толико да лопта не заврши у голу већ заврши на пречки!

https://youtu.be/M-3yBxle50A

– 34′. У контри су црвено-бели могли озбиљније да угрозе домаћина, Срнић је затегао са око 20 метара, али је Мејси одбранио!

https://youtu.be/JXA2iWIDVQQ

– 34′. Вилкок је упослио Жируа који је избио сам пред Борјана, али је голман Звезде одбранио!
– 33′. Контра Звезде, Срнић је пробио по десној страни, заврнуо лопту, али је Деиши у последњем тренутку избацио у корнер испред Радоњића.
– 25′. Заледили су се навијачи Звезде јер је Мичел Доналд остао на трави после дуела са Вилоком, али је капитен гостију после указане помоћи наставио утакмицу.
Реутерс
– 22′. Изабраници тренера Владана Милојевића не успевају да пређу центар већ десетак минута. Није Арсенал имао неку изгледну прилику, али играчи лондонског клуба контролишу игру.
– 16′. Притиска Аренал, али за сада одолева одбрана црвено-белих.
– 12′. Контра црвено-белих, али Радоњић је упропастио пошто је очајно прихватио лопту коју је послао Канга.
– 10′. Велика прилика за Жируа, који је шутирао са 6-7 метара, али је Борјан одлично одбранио!

https://youtu.be/BHD0Kv2AqUU

– 4′. Први опаснији напад Црвене звезде, Радоњић је остао сам на левој страни, покушао је да упосли Боаћија, али није стигла лопта до голгетера црвено-белих.
– Око 2.000 „делија“ прати црвено-беле у Лондону! Стационирано је изузетно близу терена и њихова песма се чује изузетно гласно.

 

Извор: Информер.рс