Издвајамо Србија

ШОКАНТНА ПУТИНОВА ПОРУКА ВУЧИЋУ: “Ако се одрекнеш неутралности, долази Николић који је под нашом заштитом”

Председник Националног савета за координацију сарадње са Руском Федерацијом и НР Кином и бивши председник Србије Томислав Николић добио је високо признање од Руског председника Владимира Путина Орден пријателјства уз дужи троћасовни разговор.

На овај начин председник Руске федерације не само да одаје признање за јачање веза Србије и Русије већ шалје и политичку “поруку” у Србији да рачуна на наставак приателјства и сарадње две држе и народа преко бившег председника Србије Томислава Николића.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Овим је руски председник Томислава Николића дефинисао и као свог политичког и државног савезника у одржању добрих односа две државе и као свог полиитчког “пријателја” којег неће оставити на цедилу док је он на власти у Русији.

Томислав Николић је и фактор утицаја Русије и Кине у Србији не само на економском већ полтичком плану. Уколико на политичкој сцени Србије дође до значајнијег притиска Запада пре свега САД И ЕУ у промени полиитчког курса према Русији пре свега према влађаућој коалицији, бивши председник Србије, оснивач и први председник СНС би могао да буде значајни чинилац заштите интереса Србије да одржи пуне пријателјске везе и полтичке са Русијом и Кином.

Томислав Николић је на овај начин и политички “заштићен” од Русије и Кине са могућим опцијама да Томислав Николић у кризној ситуацији обједини политичке снаге у Србији блиске Русији и Кини а против удара Запада на Србију да се “одрекне” своје неутралне и самосталне политике уз услов одрицања од Русије, а испуњавајући услове за ЕУ.

Бивши председник Србије Томислав Николић каже: „Седели смо један поред другог два и по, скоро три сата, и отворили смо много тема. Разговарали смо и о оним темама о којима смо причали док сам ја био председник Србије и о ситуацији у којој се Русија брани од једног дела света, као и о ситуацији у Србији, којој не дозволјавају да води своју политику потпуно мирно, не везујући се ни за кога“.

Путин није без разлога Томислава Николића дефинисао као свог “адута” у заштити Руских интереса у Србији.

Овим је послата и порука садашањој власти у Србији и СНС као и Председнику Србије Александру Вучићу да Томислав Николић није “отписан” већ да је “уписан” као руски пријателј у Србији , који би могао да ојача проруску политичку опцију у Србији и да се на различите начине супростави јакој прозападној опцији у власти, која је под великим притиком да реализујући поглавлје 31 о сполјној и безбедоносној политици крене у одвајање од Русије да би ишла далје према ЕУ.

Томислав Николић бивши председник Србије није за Путина “бивши” већ је “играч” и лобиста руских утицаја у Србији, и да Николић није отишао у “политичку пензију” како су неки мислили и у власти и опозицији.

Послата је порука властима у Србији да не угрожавају лични и полтички ауторитет и интегритет Томислава Николића и његове породице која је постала предмет таблоидизације .

 

Извор: Томислав Кресовић / Видовдан