Издвајамо Србија

ВАЖНО ОБАВЕШТЕЊЕ ЗА ВОЗАЧЕ: Власници старијих аутомобила ће због овог новог ПРАВИЛА да полуде!

Додатна обавеза биће уведена за сва кола старија од 15 година!

Власници возила старијих од 15 година, ако народни посланици усвоје нове измене и допуне Закона о безбедности саобраћаја, ускоро ће морати два пута годишње да посете линију техничког прегледа.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

– Све власнике возила натераћемо да једном годишње своје возило доведу у исправно стање, а власници возила која су старија од 15 година то ће морати да чине два пута годишње – рекао је наченик Управе саобраћајне полиције Небојша Арсов.

Он је навео и да је просечна старост возила у Србији 16 година и техничка исправност је једна од најбитнијих карика у укупној безбедности саобраћаја на нашим путевима.

Он је рекао да поступак техничког прегледа у Србији до сада није био на високом нивоу, али , како каже, са изменама Закона о безбедности саобраћаја отвориће се и услови да се примени нови систем техничких прегледа.

Тренутне цене техничких прегледа у Србији за возила Б категорије се крећу од 800 до 2.400 динара, мада је неретко ова „услуга“ бесплатна ако се возило осигура у једној од осигуравајућих кућа са којима линије за проверу техничке исправности имају уговор.

– Неисправност возила у саобраћајним несрећама, према статистици, учесвује са 2,5 одсто, али то није прави показатељ техничке исправности возила у Србији – рекао је Арсов.

 

 

Извор: Новости.рс