Издвајамо Свет

КИНА РАЗВИЛА ХИПЕРСОНИЧНУ ЛЕТЕЛИЦУ ОД КОЈЕ НАМА ОДБРАНЕ: Пентагон ЗАНЕМЕО, генерали траже моћније оружје!

Фото: Јутјуб

За ову летелицу се тврди да је у стању да избегне сваки систем ракетне одбране који постоји на Западу. Кинески научници су дизајнирали авион – познат као хиперсоничка летелица за клизање – да лети на врху ракете

Кина развија хиперсоничну нуклеарну летелицу названу Драгон (Змај) који може да достигне брзине до 12.000 километара на сат. О овој летелици снимљен је и документарни филм иза кога стоји Комунистичка партија Кине.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

За потребе тестирања ове летелице изграђен је посебан супрсонични тунел.
Амерички шпијуни су раније открили да Кина развија високотехнолошке нуклеарне летелице – коју су имале кодиран назив ДФ-ЗФ.

Верује се да је летелица тестирана већ седам пута. Слике које су виде у документарцу – емитованом прошлог месеца – наводе да је у току израда прототипа ове летелице.

За ову летелицу се тврди да је у стању да избегне сваки систем ракетне одбране који постоји на Западу. Кинески научници су дизајнирали авион – познат као хиперсоничка летелица за клизање – да лети на врху ракете.

То би заменило конвенционалне бојеве главе, а летелица би могла самостално да лети – избегавајући непријатељску одбрану.

 

 

Извор: Dejlistar