Издвајамо Русија

МОСКВА ПОРУЧИЛА НАТО, УЗАЛУД ВАМ ТРУД: Срби никад неће издати Русију, нити ући у савез оним који су их више пута издали!

Сједињене Државе и Србија ће одржати заједничке војне вежбе. Војни стручњак из Москве Владимир Богатирјев је изразио мишљење да Американци активно покушавају да ослабе сарадњу Београда и Москве и да Србију на сваки начин увуку у НАТО, али и да Срби неће продати Русију

У вежбама ће учествовати два транспортна авиона Ц-130Ј, као и 100 америчких падобранаца.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Генерал САД Тод Волтерс је рекао да је наставак напетости на Балкану и повећана пажња Русије према Србији „изазов“, али да САД и НАТО намеравају то да „реше“.

По питању војне сарадње са другим земљама, Србија се званично придржава политике неутралности. Власти у земљи су више пута саопштиле да не намеравају да се придруже Северноатлантском савезу.

Међутим, у 2016. години Србија је ратификовала Индивидуални партнерски акциони план, добивши на тај начин статус као један од главних партнера НАТО-а, изван савеза. Истовремено, Србија гради војну сарадњу са Русијом, укључујући и учешће у заједничким војним вежбама, што изазива отворено незадовољство у Сједињеним Државама, преносе РИА Новости.

Генерал-мајор у резерви, председник управног одбора Националне асоцијације удружења резервних официра Оружаних снага Руске Федерације, Владимир Богатирјев саопштио је да Сједињене Државе најактивније гурају Србију у савез са НАТО.

– САД далеко имају најактивније начине, те свакодневно, и то упорно на дипломатском, војном и сваком другом нивоу врше снажан притисак на земље НАТО, ЕУ и директно на Србију како би се ослабио наш однос са Србијом, укључујући и војну сферу.

Тај притисак је усмерен на стварање услова за постепену транзицију Србије од блиских и добрих односа са Русијом, ка савезништву са САД и НАТО. Тако су поставили задатак. Али мислим да садашње руководство Србије није спремно да се одлучно креће ка приближавању земљама које су их више пута издавале у историји, отворено и бесрамно уништавале становништво, инфраструктуру и све што је повезано с овом земљом – наглашава Владимир Богатирев

 

Извор: Восток.рс