Занимљивости Издвајамо

НЕМА ВИШЕ ДЕЦО: Јутјуб гаси цртане филмове и ријалитије!

Након оптужби да малолетним особама приказује велику количину непримереног и узнемиравајућег садржаја, YоуТубе је саопштио да ће у будућности уложити још више напора да спречи да такав садржај доспе до деце.

Фото: Јутјуб

Корисници тако убудуће неће моћи да виде непримерен садржај ако нису улоговани на сите и немају више од 17 година, наводи компанија у саопштењу.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Поред силних светских ријалитија и осталих „окачених“ сцена насиља, туча и вређања, највећи проблем представљају видео-снимци са ликовима из популарних цртаних филмова, који су пуни насиља и другог експлицитног садржаја. Њихови аутори намерно злоупотребљавају познате ликове како би намамили децу да погледају узнемиравајуће сцене.

Видео-снимци такве врсте већ су аутоматски блокирани на апликацији YоуТубе Кидс, намењеној приказивању видео-садржаја корисницима млађим од 13 година, као и у рекламама које се приказују на том сајту.

Приступ спорним снимцима, који се налазе претежно на главном YоуТубе сајту, тренутно имају сви корисници, мада се дешавало да се проблематичан садржај појави и на сајту YоуТубе Кидс.

 

Извор: Ало.рс