Свет

НЕМА ТЕ СИЛЕ КОЈА ЋЕ ЈЕ СЛОМИТИ: Пророчанство Баба Ванге о РУСИЈИ неће се свидети АМЕРИМА!

Фото: Јутјуб

Визије баба Ванге наговестиле су највеће светске трагедије и катастрофе, од Чернобиља па до терористичког напада на Америку. Ипак, саму себе сматрала је мученицом.

 

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Са сваком тачном најавом мит о њој је бујао, као и немир оних којима су Вангине визије реметиле све могуће рачунице. Међу владарима који су јој били стални гости је био и комунистички вођа Тодор Живков. Због везе с њим касније је у причама претворена у неку врсту Мате Хари – шпијунке која је за тајне службе обављала најважније мисије.

ТАЈНИ ДОКУМЕНТИ ЦИА: У овој земљи људи имају натприродне моћи

С обзиром на то да се дружила с врхом бугарске Комунистичке партије, неки сматрају да је популарност барем делимично могла захвалити и информацијама које је добијала од бугарске тајне службе. Према легенди, посетио ју је и Хитлер како би му открила исход Другог светског рата.

– Не иди у тај рат, изгубићеш! – разбеснела га је Баба Ванга својом најавом. Она је, пак, у кључном тренутку назвала Бориса Јељцина и дала му наду – да ће поновно бити изабран. Успех је предвидела и Путину.

– Нема те силе која ће сломити Русију. Поновно ће постати империја! – најавила је, а због Стаљина је завршила иза решетака.

– Будућност видим као сцене из неког филма – објашњавала је најпознатија пророчица света људима који би је питали о визијама. Погађала је у око 80 одсто случајева. Сви који су је икад упознали описивали су сусрет с њом једнако. Има непресушну енергију, нешто божанско у себи, говорили су.

Све је занимало како „види“. Управо то је највећа мистерија који је остала након њене смрти пре 20 година. У једном од последњих интервјуа најавила је како стижу године страве! – Догодиће се крај света. Земља ће се окренути од Сунца. Лед ће се појавити. Животиње ће умрети – набрајала је Баба Ванга.

– Али Ванго, људи ће преживети – упитали су је. – Добри људи ће преживети, а они зли – они ће пропасти. Многи ће умрети. А онда – уследиће идила, завладаће бесмртност – најавила је пророчица.

За будућност предвиђа сусрете и с другим бићима. – На Земљи одавно живе дошљаци из других светова. Одакле они долазе? С планета који називају Вамфим – говорила је Ванга. Иако је кристално јасно предвидела највеће светске догађаје, живот је посветила бризи за суседе, пријатеље, рођаке…

Управо ти – обични људи били су Вангини највернији поштоваоци. Она им је давала наду и помагала им у најтежим тренуцима у животу – својом благошћу и речима утехе.

– Дошли смо пред Вангину кућу, а призор нас је потпуно избезумио. Човек је био на човеку. Неки су чак седели на степеницама јер нису могли да чекају свој ред за улазак код пророчице па би се одмарали – присећа се жена из Македоније која ју је посетила седамдесетих година са супругом. Лекари су им рекли да никад неће имати деце. Они ипак никад нису изгубили веру.

– Било је лето, а температуре су их још више умарале. Ипак, нико није хтео да ризикује и да се помери се из реда. Ко зна кад би опет добили овакву прилику да се приближе пророчици. Чекали су сатима, а некад би и преспавали само да виде Вангу – говори жена. Ипак, она је одлучила да буде упорна. Њен супруг није веровао у моћи пророчице.

– Ма то је глупост, не пада ми на памет да идем код те Бугарке – рекао јој је супруг. Ипак, дошли су. Ванга је посебно оштра била према онима који су сумњали у њу. Изашла је из куће и обратила се пару.

– Уперила је прстом у мег супруга, а окупљени народ се следио – препричава жена те наставља: – Целим путем према мени је псовао. Срамота га је Зашто си долазио ако не верујеш? Одговор на твоје питање је – Не, нећете имати децу.

Њихова судбина заиста је била зацртана. Никад нису имали децу. Прво издање књиге „Тајне поруке Бабе Ванге“ у потпуности је распродато у Хрватској и на киосцима је друго, допуњено издање. У потпуности је откривен феномен о слепој бугарској пророчици која је без гатања и гледања у длан видела шта људи носе на души.

 

Извор: Telegraf.rs / 24sata.hr