Спорт

НОВАК ШОКИРАО СВЕТ! Још 2010. сам хтео да оставим тенис!

Најбољи српски тенисер Новак Ђоковић открио је да је желео да престане да се бави тенисом.

Освајач 12 Грен Слем трофеја борио се са овом мишљу после пораза четвртфиналу Ролан Гароса од Јиргена Мелцера 2010. године, пошто је испустио два сета предности.

„За мене, да будем трећи или четврти тенисер света није било задовољавајуће. Када сам имао седам, осам година – мој сан био је да будем први на свету и да освојим Вимблдон. Сећам се да сам после тог меча дошао до родитеља, плакао сам, нисам знао да ли сам вредан свега тога, да ли треба да наставим даље“, рекао је Новак.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Ипак, после очевог савета и разговора са тренером и чланови тима, Ђоковић је остварио једну од најупечатљивијих доминација у историји модерног спорта – освојивши Дејвис куп са Србијом и три о четири највећа турнира наредне године, на импозантан начин.

„Отац ми је одговорио – „Очврсни!“, али ми то није било довољно, осећао сам као да морам још да размишљам на ту тему. Отишао сам да поразговарам са тренером Марјаном Вајдом и мојим тимом… Рекли су ми да је све у реду, да узмем времена колико ми је потребно, да дишем дубоко, да се смирим и све лепо сагледам. Зашто си почео да играш овај спорт, да ли га волиш? Да ли волиш осећај када држиш рекет? Упитали су ме… Заправо, да – волим тенис, био то централни терен на Грен Слем финалу или обичан терен за тренинг. После свега тога дошао је трофеј Дејвис Купа, један од најбољих момената каријере, па онда и серија од 43 узастопно добијена меча…“.

Новак Ђоковић је током каријере играо тачно 100 АТП финала, а поред споменутих Грен Слем трофеја има их још 57, од чега су 30 Мастерси.

Извор: Alo.rs