Спорт

ПАРТИЗАН ЈЕ ДЕГЕНЕРИСАН 1993! Човић о „гепековању и бамбусању“, спонзорима, ко је на силу долазио до трофеја…

Небојша Човић (Фото: Јутјуб)

Председник Црвене звезде Небојша Човић, рекао је да је Партизан дегенерисан 1993. године, као и да су црно-бели на силу долазили до трофеја

– Морам да кажем да је Партизан дегенерисан од 1993. године, искрено вам кажем. То су политичари урадили, да не спомињем сада, лака му земља, Мирка Марјановића – који је имао концепцију да од Партизана направи „нешто што не сме да изгуби“, у свим спортовима. И, то није спорно, али је све то било постављено тако да не постоји Црвена звезда, а то баш и не може – рекао је Човић гостујући на телевизији „Happy“, преноси Б92.
Први човек тима са Малог Калемегдана каже и да њему ни на крај памети није помисао да црно-бели не постоје.

– Цео тај систем се некако увукао, да би касније само био надограђен. Опет, да не спомињем имена, мислим да ми у Звезди немамо таква оптерећења, барем их ја немам. Увек ћемо наравно желети да победимо, али сам ја пре свега за спортско надметање, а ако је неко бољи од нас нека нас победи. Али, не ако је бољи тако што ће „гепековати“ судије, што ће их „бамбусати“ бејзбол палицама, наручивати телефоном делегирање судија. То никада није ‘било’, да се просто десило, него је перманентно рађено. Ми се никада нисмо бавили таквим стварима – истиче Човић.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Он се на крају још једном осврнуо и на 2011. годину, када су црвено-бели били на ивици егситенције и гашења, док је, према његовим речима, спонзорима „било забрањено да помажу клуб“.

– Звезда 2011. године готово да није постојала. То је недопустиво. Недопустиво је да забраните да Звезда има било ког спонзора. Управо у том периоду нисмо имали нити једног спонзора, када су појединци из Звездине управе ишли код појединаца који су били значајни у врху државе, да би им они рекли да не могу да добију спонзоре. Зашто? Зато што сте Звезда! То је нешто што је било рађено у овој земљи, А, сад је била прича око апартхејда – погледајте колико Партизан сада има могућности и новца. Заиста размишљамо да променимо пропозиције, да уведемо дресове са другим рукавима да би Партизани могли да истакну све спонзоре – додао је први човек Звезде.

Извор: Happy