Издвајамо Србија

ПОЛИЦИЈА ВЕЋ ГОДИНУ И ПО ДАНА НЕ МОЖЕ ДА НАЂЕ ОРУЖЈЕ: Кључни доказ убиства би могао бити ОВДЕ

Фото: Јутјуб

Ко је и како убио певачицу Јелену Крсмановић може са сигурношћу да буде утврђено анализом оружја којим је злочин почињен, али ни после годину и по дана није откривено шта је оружје и шта се с њим десило.

Оружје којим је убијена певачица Јелена Крсмановић од самог почетка истраге њеног убиства представља највећу мистерију, од тога чиме је убијена до тога где је оно завршило. Реконструкцијом познатих података о убиству, те околине у којој је тело убијене певачице нађено, „Блиц“ је дошао до шест могућих локација где је оружје убиства могло да заврши.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Прва мистерија била је чиме је Јелена Крсмановић убијена. Да ли је то био камен, мотка, бејзбол палица, чекић, шрафцигер, све су то предмети који су помињани као могуће оружје убиства.

Певачица је највероватније убијена шрафцигером или чекићем

Приче о предмету којим је убица несрећну певачицу девет пута крвнички ударао у главу мењале су се све до хапшења њеног супруга Зорана Марјановића због сумње да је починио убиство. Тада је „Блиц“ ексклузивно имао увид у фотографије са обдукције Јелене Крсмановић, које су указале на то да је коришћен оштар предмет – чекић или шрафцигер.

Фото: Јутјуб

Ужасне, снажне повреде јасно указују на то да је Јелена убијена из страсти – убица је жртву напао с леђа, ударајући је оштрим предметом (шрафцигером или чекићем) највише по средини и по десној страни главе.

Није се зауставио када је пала, већ је ударао и даље.

Недељама након проналаска беживотног тела несрећне певачице полиција је кренула у опсежну потрагу за доказима, а највише за предметом којим је убијена.

Међутим, од оружја којим је усмрћена Јелена Крсмановић није било ни трага.

Канал у којем је пронађено њено тело исушен је неколико пута, све шибље и трава исечени су, дивља депонија на крају насипа рашчишћена је, прегледани су контејнери на путу ка Црвенки, претресене су све куће у том месту, претресена је кућа Марјановића, али безуспешно.

Оружја није било нигде.

Од самог почетка истраге убиства певачице сумња се да је предмет којим је Јелена ударана убица понео са собом решивши га се негде где га полиција неће тражити. А за то је, могло би се рећи, имао довољно времена пошто је од тренутка када је Јелена Крсмановић нестала, то јест када је убијена, до проналаска тела прошло више од 20 сати.

Такође, убица је могао да се реши оружја на најмање шест локација. Наиме, на свега 100 метара од места где је Јеленино тело пронађено са леве стране налази се мочвара, али и шума иза које је Дунав.

Читав насип где је тело нађено окружен је зеленилом, али и водом, где је убица могао да баци оружје.

Уколико је пак желео да се реши оружја одмах, могао је то да учини на некој од њива, ливада, али и километар ниже од места где је убио Јелену.

Такође, десно од канала, преко пута улице, налази се ливада иза које је одмах још један канал. На овој ливади налази се много шибља где је убица могао да се реши оружја.

На крају улице налазе се контејнери, па још њива и ливада, а на путу ка Борчи убица је наишао на још два канала где је могао да баци оружје. Заправо, убица је предмет којим је усмртио несрећну Јелену могао однети било где, па и на други крај града јер је полицијска потрага за несталом певачицом започета касно у ноћ неколико сати пошто је, према тврдњама супруга Зорана Марјановића, последњи пут виђена.

Где је све убица могао да се реши оружја

1. Мочвара

На свега 100 метара од места где је нађено тело Јелене Крсмановић, са леве стране канала налази се мочвара.

2. Шума и Дунав

Недалеко од места где је тело нађено је густа шума. Са друге стране шуме протиче Дунав.

3. Њиве и ливаде

Десно од канала где је откривено тело Јелене Марјановић је још један канал, а ту су и њиве и ливаде препуне шибља. У непосредном окружењу такође има пуно њива и ливада са шибљем

4. Контејнери

На крају улице у близини места злочина налазе се контејнери у које је убица могао да баци оружје.

5. Три канала на путу ка Борчи

Уколико је од места злочина, канала у насељу Црвенка, убица бежао ка Борчи, успут је наишао на три канала, где је такође могао да се реши оружја.

6. Неки други део града

Од тренутка убиства до налажења тела убијене певачице прошло је 20 сати. За то време убица је могао да однесе оружје у неки други крај града и да га склони.

 

 

Извор: Бојана Богосав / Блиц.рс