Издвајамо Србија

ПОТРЕСНА ИСПОВЕСТ ОЛГИЦЕ БОЖАНИЋ: Нећете веровати шта је Вокер питао жену којој је ОВК отела ПОРОДИЦУ

Фото: Јутјуб

Исповест Олгице Божанић у емисији “Живот прича“ је потресна и болна, а она је том приликом поменула и имена неких добро познатих ликова.

Њој су терористи ОВК отели или убили петнаесторо чланова породице. Од петка до уторка у јулу 1998. је трајала њена агонија у којој је очекивала само смрт – толико је било потребно снагама српске полиције да се пробију до Ораховца и евакуишу српско становништво.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Олгица верује да срца њених ближњих куцају у неком другом, јер се у извештају Дика Мартија помињу мушкарци из Ретимља и Оптеруше.

За њих се наводи да су годину дана после отмице били живи и да су потом одведени у Албанију, у место Кукс, где су вероватно “послужили за трговину органима”.

Посмртни остаци убијених су се потом нашли у пећини Волујак, а Олгица се пита како је до тога дошло и истиче да никада није добила одговор, те да се ниједан суд није потрудио да уради праву истрагу и открије истину.

У мучној потрази за најближима, Олгица је успела да ступи у контакт са некадашњим представником ОЕБС на Космету Вилијамом Вокером, особом која се сматра кључном за одлуку да започне НАТО бомбардовање Југославије.

Како је рекла у емисији, Вокер јој је на упит за помоћ одговорио такође питањем:

“Зашто их ваши нису спасли, имали су четири месеца на располагању, зашто их нису ослободили?”

Комплетну причу Олгице Божанић прочитајте на овом ЛИНКУ.

 

Извор: Б92 / Прва ТВ