Русија Свет

ПРОРОЧАНСТВО СВЕТОГ ЛАВРЕНТИЈА ЧЕРЊИГОВСКОГ: После страшног времена Русија ће направити моћну империју

Фото: Јутјуб

Свети Лаврентије Черњиговски предсказао је страшне догађаје које ће доживети његов народ руски, али и читаво човечанство.

Град Луганск, место је које су некада населили, поред других народа, и Срби. Данас сви они који тамо живе чине последњу одбрану Православља. Украјинска војска подржавана

Главни „миротворац“

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Преподобни старац Лаврентије Черњиговски често је говорио о антихристу: „Доћи ће време када ће се кошкати, кошкати, и почеће светски рат. А у јеку рата рећи ће: дај да изаберемо једног цара за цео свет. И изабраће! Антихриста ће изабрати за цара целог света и главног „миротворца“ на земљи. Треба пажљиво слушати и бити опрезан! Када буду гласали за једног у целом свету, знајте да је то баш он, и да не треба гласати.“

Руси ће се кајати

Схи-архимандрит Теофан је причао да је Баћушка Лаврентије, са осмехом на лицу радосно говорио „Руси ће се кајати за смртне грехе: што су попустили пред јеврејском нечистотом у Русији и нису заштитили Божјег Помазника Цара, православне цркве и манастире и све руске светиње. Презрели су благочешће и заволели демонску нечистоту. Но, доћи ће до експлозије духовности и Русија ће, заједно са свим словенским народима, образовати моћно царство. Њиме ће владати Цар, православни Божји Помазник. Захваљујући њему, у Русији ће ишчезнути сви расколи и јереси. Православну Цркву више неће прогонити. Свету Русију ће Бог помиловати, зато што је у њој већ било страшно пред-антихристовско време.

Свети Лаврентије

Руског православног цара – Самодржца бојаће се чак и сам антихрист. А све друге државе, осим Русије и словенских земаља, биће под влашћу антихриста и подносиће све оне ужасе и муке описане у Светом Писму. У Русији ће, пак бити процват вере и ликовање, али на кратко, јер ће доћи Страшни Судија да суди живима и мртвима.
Још је Баћушка Лаврентије говорио о духовним лицима и ово „Увек има и Апостола и јуда. Само се лица мењају, а време је увек једно и исто“.

Баћушка је веома жалио због тога што свештенство скраћује црквене службе, па верујући зато не посећују службе и не одлазе у цркве. Такви свештено-служитељи се неће спасти, а не дају ни другима да се спасу. Уместо недостојних свештено-служитеља служе Анђели, говорио је старац Лаврентије.

Већина свештенства ће погинути

Када би неког рукополагали за свештеника, причала је монахиња А., Баћушка је горко плакао. А на питање сестара зашто тако плаче, он би стугом одговарао „Многи од ових свештеника ће пропасти због своје небрижљивости и запостављања духовног живота. Већина свештеника ће издати свету Цркву и повућиће народ са собом. Они неће водити бригу ни о свом спасењу, а камоли о спасењу других људи. На крају ће саблазни доћи (а и већ долазе) преко тзв.“пастира“ и тада ће очигледно бити изузетно тешко да се обичан народ спасава!

Страшно време

Нешто пре него што се антихрист зацари и затворене храмове ће поправљати и уређивати, не само споља, него и изнутра. Позлаћиваће, не само куполе храмова, него и звонике; а кад заврше главни, настаће време зацарења антихриста. Молите се да нам Господ продужи то време ради укрепљења, јер нас очекује страшно време.

Обнављање храмова ће трајати све до крунисања антихриста, и код нас ће бити невиђена раскош“ – говорио је старац Лаврентије Черњиговски. „Видите какво се лукавство спрема?“ – наставио је Баћушка са сузама у очима. “Сви храмови ће се купати у раскоши, као никад раније, али у те храмове не треба одлазити, пошто се у њима неће приносити Бескрвна Жртва Исуса Христа. Схватите: цркава ће бити, али православни хришћанин не треба да одлази у њих, јер ће тамо бити све „синагога Сатанина“ (Откр. 2,9)! Опет вам кажем, у те храмове немојте одлазити: благодати у њима неће бити!“

О антихристу на светом месту

„Блажен је и преблажен онај ко не буде пожелео да види и зато не буде видео богомрско лице антихриста. А ко га буде видео и слушао његове богохулне речи и како људима обећава сва земаљска блага, биће преварен и кренуће да му се поклони. И скупа са њим изгубиће вечни живот и гореће у вечном огњу!. На светом месту ће стајати гнусоба опустошења и приказиваће скверне прелешћиваче света, који ће обмањивати људе који су одступили од Бога, и твориће лажна чуда. И после њих ће се појавити антихрист! Цео свет ће га угледати одједанпут!“

О Украјини и Русији

Преподобни Теодосије, игуман Кијево-печерски, је писао, да ми не хвалимо туђу веру и ни у ком случају се не сједињујемо с католицима и не остављамо Православну Веру. Блиски по духу велики архиепископи Лазар Баранович, светитељ Теодосије Черниговски и свети Јован, Митрополит тоболски, — они су се свим силама старали по речи Господа Исуса:

«Да сви буду једно», да се буде са православном Русијом, да би заједно чиинили Свету Рус, и да би се засвагда ослободили од пољског јарма и од гнета јевреја и њихове аренде и да би се избавили од туђег нам католичанства и уније душепагубне, уведене и насађене застрашивањем, насиљем и убиствима. И још је баћушка рекао: «Како не треба делити Пресвету Тројицу, Оца и Сина, и Светог Духа, то је један Бог, тако не треба раздељивати Русију, Украјину и Белорусију. То је заједно Света Рус. Знајте, памтите и не заборављајте

Извор: vjerujemuboga.com