Издвајамо Свет

ПУТИН И ЂИНПИНГ РАСТУРАЈУ САД: Завршен други руско-кинески нафтовод

Завршен други руско-кинески нафтовод

Нафтовод од 942 километра ће постати оперативан у јануару, када ће се руски проток нафте до Кине удвостручити са 15 на 30 милиона тона.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

12. новембра је коначно завршен други пројекат нафтовода Кине и Русије, који је трајао 456 дана, објавио је 21ст Центрурy Бусинесс Хералд.

Према планираном обиму транспорта кроз нафтовод између Кине и Русије, након завршетка изградње, руска нафта која се транспортује до североистока Кине ће се удвостручити са 15 милиона тона на 30 милиона тона.

Други пројекат нафтовода између Русије и Кине је почео 2013. године, када су ПетроКина и Русија потписале уговор о 30 милиона тона годишње, са циљем да се попуни годишња рупа у испоруци изазвана смањењем производње сирове нафте на североистоку Кине.

Према речима фирме за изградњу нафтовода, ЦНПЦ Пипелине Цомпанy, други кинеско-руски гасовод почиње на северу од округа Мохе и води на југ до Дакинга, са укупном дужином нафтовода од 941,8 километара.

“Постоје две велике потешкоће у изградњи нафтовода, једна је изградња, а друга је да се осигура безбедност првог нафтовода“, рекао је Зенг Фујао, пројектни менаџер другог нафтовода. “Уз чврсту подршку владе, иако је превазишао бројне техничке потешкоће, овај пројекат је коначно завршен по плану.“

 

 

Извор: Wебтрибуне.рс