Србија

СВЕ ПРШТАЛО У СКУПШТИНИ: Посвађале се Зорана Михајловић и Маја Гојковић: „ЛАЖЕШ! Зашто ЛАЖЕШ?“

Опет варничи међу функционеркама напредњака. Зорана Михајловић је Маји Гојковић рекла у лице да лаже, на шта је председница парламента напустила салу и није водила заседање, сазнаје „Блиц“.

Последња у низу свађа међу политичарима је између министарке Михајловић и председнице Скупштине Гојковић, а њих две су се вербално закачиле пре два дана већ на самом почетку заседања. На дневном реду било је усвајање сета инфраструктурних прописа.

Чим су сели у посланичке клупе представници опозиције су тражили да Гојковић објасни зашто је седница заказана „свега 24 сата и један минут раније“. То је опозиционе посланике онемогућило да поднесу предлоге за допуну дневног реда јер су практично за то имали – само тај један минут.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Гојковићева је испрва рекла да је седницу сазвала искључиво јер су је „замолиле председница Владе Србије Ана Брнабић и министарка саобраћаја и инфраструктуре Зорана Михајловић, пошто би те тачке, да нису стављене на дневни ред, имале последица по државу“. Како се расправа захухтавала, Гојковићева је одговорност за „закаснело“ заказивање пребацила на министарство Зоране Михајловић. У том тренутку министарка се окренула и одбрусила председници парламента:

– Лажеш! Зашто лажеш?

– Ја се теби не мешам у рад министарства, а нећеш ни ти у то како ја водим парламент – узвратила је кроз зубе Гојковићева.

Председница Скупштине је одмах напустила заседање, а потом је као једини присутни заменик Верољуб Арсић преузео вођење седнице. Гојковићева се није више враћала у скупштинску салу, што за њу није уобичајено јер и када се догоди да напусти заседање, она се током дана врати.

Око свађе две функционерке по Скупштини се преносе разне верзије узрока. По једној, министарку је „највише заболело“ јер је Гојковићева рекла да ни њој није јасно зашто је сада толико хитна „та ратификација споразума који стоје од августа“, а зна да је Влада 26. октобра, а не у августу, усвојила уговор о Транспортној заједници. Међутим, то није једино појашњење догађаја и свађе.

– Гојковићева је свесно заказала седницу парламента с минутом времена више од 24 сата да би онемогућила опозицију да било шта писмено достави. И то је урадила јер је требало да путује, а да није тако хитно сазвала, опозиција би допунила дневни ред па се заседање се не би завршило у жељено време председнице – каже посланик владајуће коалиције за „Блиц“.

Иако досад није било јавних препирки Гојковићеве и Михајловићеве, унутар СНС се однос њих две најчешће описује са „не миришу се“.

„Нисмо у сукобу“

„Блиц“ јуче није успео да добије коментар Маје Гојковић, а Зорана Михајловић на питање о свађи кратко је одговорила:

– Нисам у сукобу са Мајом Гојковић.

За министарку Михајловић познато је да не преза да одговори, па ни партијским колегама. Њена препирка са бившим председником Томом Николићем трајала је колико и његов мандат. Варничила је и са министрима Зораном Ђорђевићем и Александром Вулином. Јавно је одговорила премијерки Ани Брнабић. Од коалиционих партнера „посластица“ су јој социјалисти Ивица Дачић и Милутин Мркоњић.

Извор: Blic.rs