Србија

У СРБИЈУ СТИЖЕ АГЕНТ МИ6, који је био у Београду кад је убијен ЂИНЂИЋ и кад је испоручен МИЛОШЕВИЋ

Пензионисани агент британске обавештајне службе МИ6 Џорџ Базби – човек који према тврдњама западних медија стоји иза свргавања Слободана Милошевића и ког доводе у везу са убиством премијера Зорана Ђинђића – опет се активирао и од западних центара моћи добио задатак да организује рушење Александра Вучића!

 

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Ово тврде српски безбедносни извори, а потврду информација претходних дана добили смо у више западних амбасада.

Крајњи циљ – Косово

Базби је, како сазнајемо, од јула ове године у више наврата боравио у Подгорици, Приштини, Тирани и Скопљу, где се сусретао с локалним обавештајцима и разрађивао стратегију опсежне обавештајно-политичко-медијске акције изазивања нестабилности и политичког хаоса у Србији.

– Немојте сумњати, наредних месеци кренуће одлучна акција против власти у Србији. Западне обавештајне службе, пре свих МИ6 и ЦИА, активираће своје људе у политици, медијима, али и у државној управи. Задатак је да се у Србији направи таква атмосфера да на локалним изборима у Београду СНС остане у мањини, а да онда крене рушење власти и на републичком нивоу – наводи наш саговорник. Упитан како је то могуће извести, кад сва истраживања јавног мнења показују да Вучић и његова странка имају убедљиву већину, он одговара:

– Не будите наивни. За три или четири месеца то врло лако може да се окрене. Кад западне службе активирају људе у медијима и у врху странака, па и СНС и СПС, за само неколико недеља ствари могу драматично да се промене. Не заборавите да је Петог октобра Милошевић срушен иако није изгубио на изборима. А Џорџ Базби је у петооктобарском преврату имао пресудну улогу!

Агент МИ6 Џорџ Базби, коме је 1996. енглеска краљица доделила орден и племићку титулу, према писању медија, имао је велику улогу и у организацији напада на Александра Вучића у Сребреници у јулу 2015. године.

– Он је јако опасан и моћан човек. Кад су њега активирали, то значи да су на Западу чврсто одлучили да Србију сруше као независну државу. Крајњи циљ је да се у Београду инсталира власт која ће слушати, односно која ће прекинути сарадњу са Русијом, одрећи се РС и на крају признати лажну државу Косово – објашњава извор Информера.

Да су Американци и Енглези одлучили да свом силом ударе на Вучића, наводе наши извори, доказује и то што се у Србији од Нове године поново отвара канцеларија контроверзне америчке организације ИРИ (Међународни републикански институт), која је позната по изазивању и финансирању „обојених револуција“ широм света.

Овај институт је 1999. и 2000. био један од главних финансијера ‘Отпора’. ИРИ је јуче и данас у Београду организовао округли сто на ком се расправља о наводној „руској претњи“ у Србији и региону!?!

Неће бирати средства

И док нико од званичника није јуче хтео да коментарише наша сазнања, аналитичар Александар Павић упозорава да ће амерички глобалисти учинити све што могу да овај део региона узму под своје.

– Ситуација подсећа на 1941, пред нацистички напад на Русију. Једино се Србија још држи као суверени фактор и непоколебљиви руски савезник. Базбијево ангажовање не би било изненађење, с обзиром на то да се ради о искусном оперативцу који је већ одрађивао послове на овим просторима кад је требало рушити Милошевића, Ђинђића… – поручује Павић.

 

Извор: Informer.rs