Спорт

ФИФА КАЖЊАВА ЗБОГ „КОСОВО ЈЕ СРБИЈА“ И ГАВРИЛА ПРИНЦИПА! ФСС на удару због пет утакмица

За Светску фудбалску федерацију (ФИФА) парола „Косово је Србија“ је мешање политике и спорта и због ње је чак четири пута, а укупно пет, казнила Фудбалски савез Србије током квалификација за Мундијал

 

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Према сазнањима „Новости“, делегат утакмице у квалификацијама за СП Аустрија – Србија, која је одиграна у Бечу 6. октобра, пријавио је, између осталог, и да је на трибини са нашим навијачима видео шест транспарената са ликом Гаврила Принципа.

ЗАПАДНИ МЕДИЈИ У СТРАХУ: Руска подморница „Кнез Владимир“ може да претвори непријатеља у пепео

Он је то оценио као неукусну политичку конотацију на догађаје пред Први светски рат, а све то ће коштати ФСС укупно 90.000 франака, колико је ФИФА одрезала казну.

Такође, у чак четири од шест мечева квалификација су делегати ФИФА и агенти ФАРЕ пријављивали навијаче „орлова“ због узвикивања пароле „Косово је Србија“, што се према Дисциплинском правилнику светске „куће фудбала“ сматра директним мешањем политике и фудбала где је, према том истом правилнику „нулта толеранција“ за овакве инциденте.

Комплетан цех ФИФА је пре два дана испоручила ФСС-у, у који су урачунати преступи на мечевима са Републиком Ирском, Аустријом, Велсом, Молдавијом и Грузијом у Београду и Аустријом у Бечу.

Када се подвукла црта, ФСС је обавештен да ће морати да плати укупну глобу од 210.500 франака.

 

Извор: Novosti.rs