Издвајамо Спорт

ЈЕЗИВА ИСПОВЕСТ ЈЕЛЕНЕ ДОКИЋ: После пораза отац ме је терао да сатима стојим гола, а мамина реакција ме још више болела

Бивша тенисерка Јелена Докић у аутобиографији је открила како ју је отац Дамир злостављао, али и да је мајка Љиљана свему томе сведочила, а да притом није реаговала.

Фото: Јутјуб

„Мама се скоро никада није мешала нити је покушавала да спречи да ме бије. Једном је само, једва чујним гласом, рекла: ‘Молим те, престани’. Он јој је одговорио: ‘Умукни и одј“…

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Јелена разуме такав мајчин став.

„За њу је тортура нормална. И она је била злостављана, и емоционално и психички, а и њу је тукао. Никада се није мешала шта год да ми је радио“, објаснила је Јелена Докић.

Тенисерки су нарочито дубоко у сећању урезане батине добијене у Торонту после пораза од Кончите Мартинез.

„Драо се на мене и пребио ме каишем у купатилу. Вукао ме је за уши, пљувао ме, а онда терао да сатима гола стојим насред хотелске собе. Моја мајка је немо све то гледала“, додаје Јелена.

„Она није имала сопствено мишљење, потчињавала му се, увек заузимала његову страну. Није смела да прича о тенису са мном и никад ми није пожелела срећу пред меч. Иако је моја мајка редовно била злостављана, то није било истог степена као код мене. Њу би ошамарио, а мене премлатио“.

Према Јелениној тврдњи, када је 2002. напустила родитељску кућу, и мајка је почела да се односи према њој као и отац. За све је кривила Тина Бркића, са којим је њена ћерка била у вези и тада, а и сада.

„Тражила сам од мајке да 2002. заједно побегнемо. Чак смо правиле и план како то да урадимо. Све то је била нада без наде. Моја мајка није имала храбрости јер ју је мој тата натерао да се осећа безвредним људским бићем које не може да живи без њега“.

Јелена тврди да су и мајци једино паре биле важне.

„Једном је дошла да им препишем кућу на Флориди. Њено безизражајно лице говорило ми је да не разуме разлог због ког сам отишла од куће. Скупила је папире хладна и љута. Нисам видела љубав у њеним очима и то је заиста болело“, са тугом констатује Јелена.

 

Извор: Курир.рс / Курир спорт