БУЛАТОВИЋ ОТКРИО: Ево како су светски моћници лагали наше лидере, и како је Ширак преварио Коштуницу за 100 МЛРД. евра! – СРБИЈА ЈАВЉА

БУЛАТОВИЋ ОТКРИО: Ево како су светски моћници лагали наше лидере, и како је Ширак преварио Коштуницу за 100 МЛРД. евра!

Лажна обећања, подвале и преваре су саставни део политике. Од кад је света и века, до данашњих дана. Хашки трибунал за ратне злочине почињене на територији бивше СФРЈ, сам по себи — по својој конструкцији и резултатима суђења — био је и остаће једна велика, монструозна превара. Међутим, током самих процеса могло се сазнати да је тзв. „међународна заједница“ у односу на грађански рат, који је (наводно) хтела да спречи, користила арсенал лажи и смишљених превара, наводи бивши председник Црне Горе и премијер СР Југославије.

Фото: Јутјуб

За свађу је потребно двоје, али за превару је довољан један. Посебност преваре са највишег државног нивоа је у томе што друга страна, чак и ако слути да се обећано неће испунити, не може да уради ништа, будући да је извор лажи толико неприкосновено угледан и моћан, наводи Булатовић у тексту за портал ИН4С.

Ратко Младић (Фото: Јутјуб)

Генерал Ратко Младић, главнокомандујући Војске Републике Српске, добио је гаранције предсједника Француске (и Америке) да неће бити окривљен ни пред једним међународним судом уколико ослободи француске пилоте, заробљене током ратних дејстава НАТО-а против његове државе. У својству изасланика председника, у РС је стигао начелник Генералштаба Армије Француске. Пилоти су се, живи и здрави, вратили кући, а генерал Младић је осуђен у Хагу.

Радован Караџић (фото: ЈуТјуб)

Радовану Караџићу, председнику Републике Српске, Ричард Холбрук, лични изасланик Вилијема Клинтона, председника САД, у присуству сведока (међу којима је био и овај аутор) је дао идентичну гаранцију. Услов је био да се повуче са функције предсједника Републике и овласти југословенску делегацију да преговара и одлучује у Дејтону, у Охају. Холбрук се страшно љутио што му је тражена и писмена гаранција, позивајући се на принцип да је ријеч шефа такве државе довољна. Ипак, коначно је и потписао тражени папир. Суд у Хагу није дозволио да се о том документу расправља и донео је осуђујућу пресуду.

Слободан Милошевић (фото:Јутјуб)

Слободан Милошевић, са којим је овај аутор имао част да годинама непосредно сарађује, имао је небројено много прилика да буде преварен.

Посебно важне су биле две, у којима је улог био велики, где је слутио да ће бити изневерен, али није имао ниједну другу опцију осим да прихвати.

Почетком грађанског рата у Хрватској, након једнострано проглашене и силом извојеване независности Словеније, Слободан Милошевић је био у Француској. Позвао га је Франсоа Митеран, популарни председник, социјалиста и, на речима, велики поштовалац српског народа, посебно због његове улоге у Великом рату. Позивајући се на историјско савезништво, замолио је Милошевића да се сагласи са његовим предлогом да Комисијом за правна питања, у оквиру међународне Конференције о СФРЈ, председава Роберт Бадинтер, бивши судија Уставног суда и лични пријатељ председника Митерана. Његово мишљење ће бити пресудно, а оно — гарантовао је предсједник Француске — неће бити супротно интересима Срба.

Читај даље — 1 2

Loading...

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ: