ВЛАЈКИ: На помолу је формирање осовине Бања Лука-Београд-Москва – СРБИЈА ЈАВЉА

ВЛАЈКИ: На помолу је формирање осовине Бања Лука-Београд-Москва

Нови, сиријски загријани, хладни рат између Запада и Русије, тражи неминовно сврставање неутралних земаља.

 

На Балкану се ради о Србији и државотворном ентитету Републици Српској.

Како Србија ојачава пријатељске односе са Русијом, САД постају све нестрпљивије и предлажу преко своје организације, „Атлантски савјет“, „Нову стратегију за Србију“. Другим ријечима, очекују да Србија својевољно уђе у амерички неоколонијални систем.

Конкретно, траже „нормализацију односа“ Београда и Приштине (читај: омогућавање уласка „Косова“ у ОУН), потпуно одвајање од Русије, потпуно укључивање Србије у НАТО европску заједницу, увођење санкција Русији, осуду Русије ради политике према Криму, признање одлучујуће улоге САД у регији Западног Балкана, а у сврху „ојачаног пријатељског односа САД и Србије“, прешутно напуштање Србије Републике Српске.

О осуди САД-НАТО агресији на Србију, убојству више хиљаде цивила, уништењу српске привреде, баченим тонама осиромашеног уранијума у облику бомби, дводеценијској демонизацији Срба, те окупацији Космета – ни ријечи.

Пошто ће Космет још дуго бити ван јурисдикције Србије, ради апсолутне подршке коју САД дају Приштини, а тко зна што ће још, много тога болног, Београд морати привремено урадити, стратегија Српских земаља мора бити слиједећа:

– Очување територијалног интегритета осталог дијела Србије;

– Интензивирано јачање свих могућих веза између Србије и Републике Српске.

Уствари, у овом часу и на дуги рок, очување и јачање државотворности Републике Српске је цондитио сине qуа нон, очувања саме Србије, а и Српства уопће.

Наиме, убрзо ће се зорно показати да Вашингтон и Брисел неће ни у ком случају дозволити улазак Србије у Европу са задржавањем пријатељских веза Србије и Русије.

Читај даље — 1 2

Loading...

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ: