ОВО ЈЕ КЉУЧНИ КОРАК КОЈИ ЋЕ ОДРЕДИТИ ЗОРАНОВУ СУДБИНУ: Да ли је био пијан, дрогиран, хипнотисан или је невин?! – СРБИЈА ЈАВЉА

ОВО ЈЕ КЉУЧНИ КОРАК КОЈИ ЋЕ ОДРЕДИТИ ЗОРАНОВУ СУДБИНУ: Да ли је био пијан, дрогиран, хипнотисан или је невин?!

Кључни корак који би Зорану Марјановићу могао, евентуално, да запечати судбину иза решетака јесте процена психијатара, који утврђују да ли болује од привремене или хроничне душевне болести и да ли је у време Јелениног убиства, којим случајем, био под дејством алкохола, дроге или хипнозе!

Фото: Јутјуб

Против Зорана Марјановића је исцрпљена листа сведока тужилаштва, али су сада на потезу његови адвокати, који могу да предлажу своје сведоке. Уколико одбрана не предложи сведоке, стартоваће тим судских вештака, који ће утврдити да ли је душевно здрав и да ли говори истину када тврди „да тужилаштво има погрешног човека“.

– Тим утврђује да ли осумњичени, евентуално, болује од привремене или хроничне душевне болести. Неопходно је установити да ли је Зоран у време Јелениног нестанка и убиства, евентуално, био под дејством алкохола, дроге или хипнозе! Лекари ће да разјасне каква је његова способност расуђивања и да ли је у време критичног догађаја можда била смањена. Тестови ће дати одговор какво је његово краткотрајно и дуготрајно памћење, логичко закључивање и расуђивање, брзина обраде визуелних и звучних информација, што додатно може да расветли његове исказе, дате после хапшења – каже наш саговорник.

У тиму лекара, који посматрају осумњиченог, углавном су два психијатра и психолог.

– Они могу буквално сваког дана да иду у Централни затвор, тестирају Зорана и разговарају са њим, уколико процене да је то потребно за коначно решавање дилема да ли је на било који начин умешан у злочин или нешто крије.

Добар и искусан стручњак може на основу само једног цртежа да открије да ли Зоран нешто прећуткује и због чега! Тиме би много тога било јасније. Добили бисмо коначно одговор да ли је Зоран заиста умешан у злочин? Уколико није, зашто онда ћути, кога се плаши и због чега је Владимир Марјановић у паници понављао „да ће му сина убити у затвору“ – наводи извор.

Одбрана може да предложи саслушање својих сведока, уколико процени да су њихови искази кључни и да решавају судбину удовца из Борче.

Читај даље — 1 2

Loading...

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ: