Издвајамо Спорт

АУФИДЕРЗЕН! ИСТОРИЈСКИ УСПЕХ ЦРВЕНЕ ЗВЕЗДЕ: Црвено-бели победили Келн и ушли у 1/16 финала ЛЕ (ВИДЕО)

Историјска година за српски фудбал – два клуба имаћемо у “европском пролећу“, плус репрезентацију на лето на Мундијалу… Нешто што нам је прошле године у ово време деловало као научна фантастика!

Пре две недеље Партизан, а од вечерас и Црвена звезда!

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Екипа Владана Милојевића је пред препуним трибинама стадиона “Рајко Митић“ савладала немачки Келн са 1:0 и тако на најлепши начин крунисала феноменалну јесен!

Црвено-бели су овом победом оверили друго место у Групи Х, иза Арсенала и такмичење ће наставити у шеснаестини финала, 15. и 22. фебруара!

Тренер Милојевић је изненадио стартном поставом, с обзиром да су од првог минута били на терену и Јовичић и Доналд и Крстичић, недостајао је очекивани Милић и ова одлука Звездиног шефа струке се показала исправном.

Додуше, гости из Келна су били конкретнији у првих петнаестак минута меча, имали су благу иницијативу, а прву праву прилику имали су у 15. минуту када је Милош Јојић био у одличној прилици, али је траљаво шутирао, право у голмана Милана Борјана.

Чекао се Звездин одговор на другој страни и он је уследио већ после 22 минута игре. Сјајна акција црвено-белих, креирали су је Канга и Крстичић, потом је лопта дошла до Родића на левој страни, овај је одлично центрирао за Срнића, који са десетек метара шаље лопту уз десну стативу гола голмана Тима Хорна – 1:0.

Експлозија одушевљења догодила се на трибинама у тим тренуцима, а истовремено су стизале и добре вести из Лондона, где је Арсенал повео против БАТЕ Борисова.

До краја првог полувремена, Келн је припретио још пар пута, опет преко запаженог Милоша Јојића, али некадашњи везиста Партизана вечерас није био прецизан у завршници тих акција.

Минималним вођством Звезде ушло се у друго полувреме, током којег није било већих узбуђења. Гости су имали добру прилику преко Осака, који је шутирао тик поред гола, али после тога су црвено-бели смирили игру и увели утакмицу у ритам који њима одговара.

Време је радило за Звезду, а како је меч одмицао гости су постајали све безопаснији и веће неизвесности до краја није било.

У надокнади времена Боаћи је имао стопостотну прилику за 2:0, био је потпуно сам испред немачког голмана, али је шутирао поред гола.

Црвено-бели су се пласирали у наредну фазу такмичења, и то потпуно заслужено не само због вечерашње партије, него и због свега што су приказали од почетка сезоне.

Крај меча, наравно, обележио је и почетак славља на које су навијачи Црвене звезде чекали две и по деценије!

Погледајте гол који је Звезду одвео у 1/16 финала Лига Европе:

https://youtu.be/M-eC4rMtMfo

 

 

Извор: sportske.net / Србија јавља