Русија Свет

Британија спремна да запуца на Путинове шпијунске бродове који су за Божић пловили кроз Ламанш: Ово им је последње упозорење

Фото: Јутјуб

Британски бродови пратили су руске који су пролазили близу територије Велике Британије током Божића, саопштило је данас Министарство одбране Велике Британије.

Британско Министарство је додало да је активност руске Ратне морнарице порасла за време празника, преноси Ројтерс.

Фрегата ХМС Сент Албанс кренула је 23. децембра у пратњу руског ратног брода Адмирал Горшков док је он пловио Северним Морем.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Како агенција преноси, британска Краљевска ратна морнарица пратила је руски брод током Божића, а вратиће се у луку Портсмут касније у току дана.

Министар одбране Велике Британије Гавин Вилијамсон поручио је у саопштењу након овог инцидента да неће „оклевати у одбрани наших вода или толерисати било какав облик агресије“.

Британско Министарство одбране саопштило је да је још један брод ХМС Тајн позван да прати руски брод за прикупљање обавештајних података кроз Северно море и Ламанш на Божић, а да је хеликоптер затим послат да прати друга два руска брода.

Како агенција наводи, односи између Британије и Русије су захладнели, а британски министар спољних послова Борис Џонсон је прошле недеље приликом посете Русији изјавио да постоји „обиље доказа“ да се Москва мешала у стране изборе.

Његов руски колега Сергеј Лавров рекао је да не постоји доказ који потврђује ту тврдњу.

Како наводи британска агенција, док Џонсон наводи да жели да нормализује односе са Русијом, званична Москва криви Лондон за лоше стање у односима између те две државе.

Извор: Telegraf.rs / Tanjug