Издвајамо Регион

ДОДИК ОДБРУСИО КОЛИНДИ: Дегутантно је да браниш зликовце Хрвате, позабави се судбином прогнаних Срба!

Стално пребацивање одговорности на Србе и Србију, које из Хрватске долази након хашке пресуде шесторици лидера Херцег-Босне, постало је неподношљиво и дегутантно, сматра председник Републике Српске Милорад Додик

Председник РС је истакао да нигде у одлукама Хашког трибунала не пише да су Србија и Срби агресори, а хрватској председници Колинди Грабар Китаровић је поручио да би могла коначно да се позабави судбином Срба страдалих током операције „Олуја“ и других акција у Хрватској.

Колинда (фото:ЈуТјуб)
Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

– Можда њима делује да је лакше да се побегне од ситуације у којој се налазе тако што ће оркестрирано поново напасти на Србе, али морају мало да се зауставе и виде коначно шта су чињенице и да су они прво етнички очистили Србе из Хрватске, а сада покушавају за оно што су чинили да жртвују свој народ – рекао је Додик у интервјуу Срни.

Он је појаснио да Хрватска жртвује свој народ тако што их је натерала да демонтирају Херцег-Босну и уђу у преговоре, чиме су сами подигли оптужницу и довели припаднике свог народа у позицију да одговарају за Херцег-Босну.

– То је била политика Хрватске, а не наша и ми нисмо о томе одлучивали. Ми нисмо рекли да ли треба или не треба формирати Херцег-Босну. Зашто су је формирали и зашто је демонтирали, то је прича за њих, није за нас и коначно би ту морали да траже разлоге свог положаја, а не да покушавају упорно да се обрачунавају са Србима – рекао је Додик.

Он је оценио да се Колинда Грабар Китаровић, која је након пресуде шесторици лидера Херцег-Босне изјавила да је „хрватски народ жртва великосрпске агресије“, поново окреће оптужбама према Србима и Србији у недостатку других аргумената да прибави пажњу своје јавности.

– Постају све дегутантније такве тврдње званичника Хрватске, који очигледно своју неспособност са почетка рата за политику коју је водио Фрањо Туђман у то време, сада покушавају да припишу неком другом – рекао је Додик.

Он је подсетио да је политика Хрвата била да изађу на референдум о независности и подрже БиХ, а након само годину-две ушли су у оружани сукоб са муслиманима и тиме признали да су погрешили са одлуком да изађу на референдум.

 

 

Извор: vesti-online.com