Свет

ЕСТРАДА У ПАНИЦИ, у бележници Србина са хрватским пасошем ПРОНАЂЕНО 31 ИМЕ ПОЗНАТИХ! Испливали детаљи хапшења ВЕКА!

Pixabay.com

Матијашевић је испричао да у Београду води један угоститељски објекат

 

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Грчку тресе случај Мартина Матијашевића (33), држављанина Србије који поседује и хрватски пасош, кога су грчки полицајци у недељу ујутру ухватили на спавању и разоткрили његов милионски посао са наркотицима.

Полиција је, наоружана до зуба, тада упала у луксузни апартман у згради на Посејдоновој авенији у летовалишту Варкизи надомак Атине.

Овај стан је Матијашевић букирао онлајн пре два месеца и у њега се уселио пре три недеље. Полиција је при претресу ту пронашла 135 килограма кокаина намењеног џет-сету Атине.

Поред дроге високог квалитета, од Матијашевића је одузето и 12.000 евра и четири мобилна телефона, као и скутер у којем је, претпоставља се, у мањим количинама на популарна елитна градска одредишта достављао дрогу.

У претресу је нађена и бележница у којој су руком била исписана имена 31 особе из грчког јавног живота, што би, кажу извори блиски истрази Јутарњем листу, могло изазвати прави земљотрес на тој сцени.

Србин је пао након наводно анонимне дојаве, а потом је уследила акција која је трајала двадесетак дана.

Према неким изворима, све је почело јер су веће количине кокаина „преплавиле“ атинске ноћне клубове, што је забринуло „конкуренцију“, која му је изгледа, „сместила“.

Није познато је ли Матијашевић хрватски пасош, издат 12. октобра 2012. године у хрватском конзулату у Суботици, добио на основу порекла једног родитеља.

Његов пасош био је испечатиран многобројим печатима, па је било могуће реконструисати да је са београдског аеродрома “Никола Тесла” преко Мадрида летео у Бразил и Еквадор, највероватније због набавке кокаина.

Матијашевић је хрватски пасош користио на улазу у Грчку, са обзиром на то да је Хрватска чланица ЕУ, али приликом хапшења полицији се декларисао као држављанин Србије. Међутим, није тражио да се о његовом хапшењу обавести дипломатско представништво Србије, а ни Хрватске.

Из адвокатске канцеларије Сакиса Кехајоглоуа Јутарњем су потврдили да ће њихов клијент у уторак бити испитан на суду у Атини, али питање је хоће ли Матијашевић, како би себи испословао бољу позицију, одати одакле је кокаин стигао и ко су били велики купци.

Грчка полиција означила га је као члана организоване банде са најмање 20 чланова. Неки од комшија који су гледали хапшење кажу да је Матијашевић ноћ са суботе на недељу провео напољу, а чим је утонуо у први сан, полиција му је банула на врата јер су увидели да упркос праћењу не успевају да лоцирају његове помагаче.

Матијашевић је био упечатљив са својим животом на високој нози, а некима је рекао да је из околине Новог Сада и да у Београду води један угоститељски објекат.

 

Фото: Pixabay.com

Извор: Espreso.rs/Jutarnji.hr