Занимљивости Русија

КОЈИ ЈЕ ПУТИН ЦАР: Одушевићете се када видите како је објаснио РАЗЛИКУ између Американаца и Руса!

Председник Русије Владимир Путин гостовао је пре три године у једној емисије на телевизији РТ где је између осталог говорио о идеолошким разликама између Руса и Американаца.

Истакао је да између ова два народа не постоје идеолошке већ културно – логичке разлике. По њему код Американаца доминира идеја како је појединац важан, док је у Русији важан читав колектив и да Руси гледају даље у будућност.

– То су две различите животне филозофије и нама је јако тешко да се међусобно разумемо – истакао је Путин.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Навео је и да је Америка грађена на идеји демократије, јер је земља коју су створили досељеници па су они морали да често разговарају и да се добро слажу како би изградили државу.

Међутим није пропустио прилику да Америци упути и критику, рекавши да су њени досељеници када су колонизовали континент, почистили са тог места народе који су ту живели.

– Колонизација је почела са великим етничким чишћењем, и то се може упоредити са оним што су Римљани учинили Картагињанима – рекао је Путин.

Осврнуо се и на питање расизма у Америци, које је и данас горуће питање у овој земљи. Посебну пажњу је посветио чињеници да Руси никада нису бацили атомску бомбу на неку земљу за разлику од Америке.

– Многи за Стаљина кажу да је био диктатор и тиранин. Међутим, сматрам да он не би употребио атомску бомбу против Немачке 1945. године, да ју је којим случајем имао. Са друге стране Американци су то урадили против Јапана, државе која није имала такво оружје – закључио је Путин.

Председник Русије не спори да ове две земље имају бројне разлике, али да је нормално да раде на себи и да покушају да разумеју ону другу страну, јер другог избора немају.

Извор: Telegraf.rs