Издвајамо Спорт

КУГЛИЦЕ СУ РЕКЛЕ СВОЈЕ: Ево с ким ће Србија играти у групи на СП у Русији…

Фудбалска репрезентација Србије је после дуго ишчекивања сазнала имена ривала на Мундијалу. „Орлови“ ће играти у групи са Е са Бразилом, Швајцарском и Костариком.

Наши фудбалери добро су прошли на жребу за Светско првенство, јер ће се наћи у групи са ривалима са којима могу да играју. Први ривал на старту биће Костарика 17. јуна у Самари. Биће то премијерни дуел две селекције, пошто „орлови“ ниједном у историји нису делили мегдан са тимом из Средње Америке.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Потом ће се наши момци састати у другом колу са Швајцарском, док би дуел последњег кола против Бразила требало да представља посластицу.

Биће то пети дуел наших момака са „кариокама“ на шампионатима света, а до сада су остварили једну победу, два пута су ремизирали и једном изгубили.

У наредну фазу ићи ће по две најбоље селекције из сваке групе, а после жреба је општи утисак да је Србија после дуже времена имала среће на жребу.

О Бразилу не треба трошити речи, реч је о најтрофејнијој светској селекцији, која ће бити и фаворит за прво место у овој групи. Ипак, историја говори да су наши момци у прошлости знали да играју са „кариокама“.

Реално је очекивати да се „орлови“ за пласман у другу фазу боре са Костариканцима и Швајцарцима, који су баш ривали по мери.

Подсетимо, Мундијал почиње 14. јуна на „Лужњикију“, а завршиће се на истом стадиону 15. јула.

 

 

Извор: Б.О. / sport.blic.rs