Издвајамо Регион

МИЛАНОВИЋ ПРОВОЦИРА: Србијом већ 100 година влада „београдска чаршија“!

Зоран Милановић (фото:ЈуТјуб)

Загреб — Лидер СДП Зоран Милановић изјавио је да се у Србији води „чаршијска политика“, која уз одређене паузе, дрма београдском политичком сценом дуже од 100 година.

„То је тачније речено србијанска, односно чаршијска политика. У Београду и данас постоји нама с хрватске левице и левог центра релативно блиска и не баш малобројна група људи, али постоји и фамозна чаршија. Разумете о чему говорим. Та чаршија, уз одређене станке, дрма београдском политиком већ дуже од 100 година“, рекао је бивши хрватски премијер одговарајући на питање ријечког Новог листа како се треба понашати према српској политици и председнику Александру Вучићу.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

С једне стране, каже Милановић, мораш прихватити вољу народа који бира оно што жели, као и у Пољској и Мађарској, али не можете људе терати да то априорно поштују на вредносном ниову.

„Након свега што се догодило, и још се увек догађа, неки ће људи итекако морати да докажу да припадамо истом друштву. Најтужније је то што су одређени хрватски политичари својевремено, па и дан данас, знали да падну у страствени загрљај тих манипулатора“, рекао је Милановић.

Иначе, у опширном интервјуу за ријечки дневник, Милановић каже да је страначки гледано његова политичка каријера завршне, те да не намерава да се кандидује за председника Хрватске.

 

 

Извор: Тањуг