Србија

На потезу Зоранови адвокати: Овако ће да утврде да ли је Марјановић НЕВИН?

Фото: Јутјуб

Саслушани су сви сведоци које је предложило тужилаштво

 

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Листа сведока тужилаштва је исцрпљена! Против Зорана Марјановића осумњиченог за убиство супруге Јелена, саслушани су сви сведоци које је тужилаштво предложило, али сада су на потезу његови адвокати. Како се сазнаје, кључни корак који би, евентуално, могао да му запечати судбину иза решетака јесте процена психијатара који утврђују да ли болују од привремене или хроничне душевне болести и да ли је у време Јелениног убиства, којим случајем, био под дејством дроге, алкохола или хипнозе!

– Тим утврђује да ли осумњичени евентуално болује од привремене или хроничне душевне болести. Неопходно је установити да ли је Зоран у време Јелениног нестанка и убиства, евенутално, био под дејством алкохола, дроге или хипнозе. Лекари ће да разјасне каква је његова способност расуђивања и да ли је у време критичног догађаја можда била смањена. Тестови ће дати одговор какво је његово краткотрајно и дуготрајно памћење, логичко закључивање и расуђивање, брзина обраде визуелних и звучних информација, што додатно може да расветли његове исказе, дате после хапшења – каже саговорник.

У тиму лекара који посматрају осумњиченог углавном су два психијатра и психолог.

– Они могу буквално сваког дана да иду у Централни затвор у да тестрирају Зорана разговарајући с њим, уколико процене да је то потребно за коначно решавање дилеме да ли је на било који начин умешан у злочин и да ли нешто крије. Добар и искусан стручњак може на основу само једног цртежа да открије да ли Зоран нешто прећуткује и због чега! Тиме би много тога било јасније. Добили бисмо коначан одговор да ли је заиста умешан у злочин, уколико није, зашто онда ћути, кога се онда плаши и зшто је Владимир Марјановић у паници понављао да ће му сина убити у затвору.

Одбрана може да предложи саслушање сведока уколико поцени да су њихови искази кључни и да решавају судбину удовца из Борче. Уколико одбрана не предложи сведоке, стартоваће тим судских вештака који треба да утврди да ли је душевно здрав и да ли говори истину кад тврди – имате погрешног човека.

– Сведоци који су досада саслушавани нису изнели доказ који би осумњиченог довео у везу са злочином који је потресао Србију. Они су на саслушањима углавном говорили о односима осумњиченог и његове покојне супруге, као и о Јелениним односима са осталим укућанима. Међу њима је било и мештана Борче који су говорили о томе кога су 2. априла 2016. године видели на насипу у Борчи, али нико од њих није изнео доказе који неког директно терете – каже саговорник упућен у истрагу.

 

Извор: Srbija Danas/Alo.rs