Свет

НЕЗАПАМЋЕНО НЕВРЕМЕ НАД ЕВРОПОМ! У Британији и Немачкој отказано СТОТИНЕ ЛЕТОВА, насукао се брод у Доверу!

Стотине летова у недељу је отказано, преусмерено или одложено широм Велике Британије и Немачке због невремена

 

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Како преноси британски Индипендент, стотине летова је отказано ка и са аеродрома Хитроу и Станстед у Лондону, аеродрома у Бирмингему и аеродрома Ист Мидландс у Лестерширу.

Аеродроми Станстед и Лутон су у првој половини дана били затворени.

Невреме у Великој Британији и у другим земљама је изазвало велике проблеме за десетине хиљада путника.

И у Немачкој су забележени проблеми у авио-саобраћају, а према речима портпарола аеродрома у Франкфурту, више од 300 летова је отказано, а стотине одложено због снега и леда који су блокирали писте на том највећем немачком аеродрому.

Око 330 летова је отказано до 17 часова након што су јак снег и температуре испод нуле погодиле регион око финансијске престонице Немачке, рекао је портпарол фирме Фрапорт која управља аеродромом за АФП, преносе немачки медији.

Власти департмана Па-де-Кале у Француској, где је због јаког ветра издато наранџасто метеоролошко упозорење, саопштиле су да се трајект, који је превозио више од 300 људи, насукао под ударима олујног ветра у Калеу, на северу земље, али да нико није повређен.

На трајекту се у тренутку незгоде налазило укупно 316 људи, међу којима 208 путника, прецизирале су градске власти.

Брод за Довер у Британији, који је испловио у 11:35 сати, ударио је у пасарелу док је маневрисао излазећи из луке у Калеу, због чега се окренуо ка другом делу луке и ту се насукао, наводе француски медији позивајући се на портпарола компаније у чијем је власништву трајект.

Извор: Tanjug