Издвајамо Регион

ОРБАН И МАЂАРСКА ОДБАЦИЛИ СОРОШЕВ ПЛАН: Огромна већина грађана рекла „НЕ“!

Огромна већина гласача која је учествовала у истраживању мађарске владе, такозваним „националним консултацијама“, одбацила је „Сорошев план“, изјавио је данас у Будимпешти државни секретар за владине комуникације Бенце Тужон

Према његовим речима, најновије националне консултације су најуспешније у историји спровођења таквих анкета, јер је у њима учествовало 2,3 милиона гласача.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Тужон је рекао да је до 7. децембра обрађено више од 1, 5 милиона упитника, од којих је 99 одсто било валидно, пренела је мађарска агенција МТИ.

Џорџ Сорош (Фото: Јутјуб)

Скоро сви учесници одбацили су идеју, за коју МИА наводи да је део Сорошевог плана, да би милион имиграната годишње требало да буде насељено у Европи, нагласио је Тужон.

Они се такође противе уклањању ограде дуж јужне Мађарске границе и расподели миграната међу земљама чланицама ЕУ на основу обавезних квота за њихову прерасподелу, истакао је Тужон.

Амерички милијардер Џорџ Сорош у новембру је одбацио тврдње из „националне консултације“ коју је спровела влада мађарског премијера Виктора Орбана да он жели да насели милион миграната годишње у Европи, уз присиљавање држава Европске уније да их приме.

 

 

Извор: Тањуг