Издвајамо Русија

ПОКЛОНСКА ОДБИЛА ОДЛИКОВАЊЕ: Не требају ми „лицемерне“ титуле, моја обавеза је да штитим част царске породице и ОТАЏБИНЕ

Посланица Државне думе Русије Наталија Поклонска одбила је одликовање које јој је доделила поглавар руске царске куће Марија Мухранска-Хоенцолерн. Она је то написала на својој страници на Фејсбуку.

Али сада је, пише Поклонска, одлучила да Марији Мухранској-Хоенцолерн врати одликовање и „племићке титуле”, јер јој они нису потребни. Као разлог за своју одлуку навела је став велике кнегиње о филму Алексеја Учитеља „Матилда”.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Према њеним речима, Марија Владимировна, иако је негативно оценила филм, није се залагала за његову забрану, а такође је „у појединим случајевима” признала као чињеницу љубавну везу Николаја II са балерином Матилдом Кшесинском.

Поклонска је истакла да „лицемерне” титуле и звања могу човеку да „помуте разум” и да га спрече да штити част и достојанство царске породице и Отаџбине, што је, по њеном мишљењу, „света дужност” сваког човека.

Марија Мухранска-Хоенцолерн је раније изјавила да не сматра да би имало смисла забранити „Матилду”, као и да чак ни од светитеља и хероја не треба правити „свету краву”.

 

 

Извор: rs.rbth.com