Србија

Покојни деда добио позив да вакцинише мртвог унука: Породица сад мора да докаже да дечак више није жив

Фото: Pixabay.com

Мали Стефан је преминуо када је имао 16 месеци након тешке болести

 

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Супружници из Београда пре два дана били су у шоку када су у поштанском сандучету пронашли позив да свог сина, који је преминуо 2013. године, доведу у дом здравља да прими ММР вакцину – против малих богиња, заушака и рубеоле! Ту је била и претња да ће његови мајка и отац у супротном сносити законске последице.

– Сестра ме је звала у сузама и покушала да објасни да је стигао позив да води дете на вакцину. У први мах нисам могла да је разумем јер знам да је моја сестричина све вакцине уредно примила. Тек када је изговорила име свог покојног сина, мог сестрића, почела сам да склапам коцкице – каже тетка преминулог дечака И. Н.

Она каже да је трагедија задесила њену породицу пре четири године и да се још нису опоравили од тог ненадокнадивог губитка.

– Наш Стефан преминуо је када је имао 16 месеци након тешке болести. Сви смо то веома тешко поднели, поготово сестра и зет. Бог им је након ове трагедије подарио девојчицу, која их је мало тргла и дала смисао њиховом животу. Овај позив их је сурвао у ту мрачну фазу живота – наводи за Ало И.Н.

Према њеним речима, да ствар буде гора, позив на вакцинацију, уместо на зета, адресиран је на њеног покојног оца!

– Зет и отац имају исто име, па су вероватно пошиљаоци пермутовали сестрино девојачко и удато презиме, иако је Стефан носио зетово презиме. Ко зна каква је збрка настала у систему. Звали смо Дом здравља. Медицинска сестра била је у шоку када сам јој објаснила због чега зовемо – прича она.

Како И. Н. описује, породица сад, на сву муку, мора и да пише допис и поново доставља умрлицу јер не желе да сутра добију и позив за суд јер дете није вакцинисано.

– Чим се мало смирим мораћу да напишем допис и поново приложим умрлицу. То смо урадили након што је дете преминуло, али очигледно није било довољно, чим се овакве ствари догађају. Не желим да сутра на суду сестра и зет објашњавају зашто њихов анђео „није дошао да прими вакцину“ – огорчена је наша саговорница која додаје да ће највероватније кривично гонити све надлежне за бол који су претрпели због тог позива.

 

Фото: Pixabay.com

Извор: Telegraf.rs/Alo.rs