Издвајамо Русија

ПУТИНОВ НОВИ УДАР НА ТЕРОРИСТЕ: Нема милости за злочинце

Фото: Јутјуб

Председник Русије Владимир Путин потврдио је измене у Кривичном законику на основу којих се уводе строже казне за врбовање терориста, укључујући доживотни затвор. У Кривични законик Русије уводи се појам „пропаганда тероризма“, а закон је објављен на званичном интернет-порталу за правне информације.

Документ уводи строже казне за финансирање тероризма, као и за врбовање терориста, њихово наоружавање или обуку ради извршења терористичких напада.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Починиоци оваквих злочина биће кажњавани затвором од осам до 20 година и новчаним казнама. У овом тренутку за овакве злочине предиђена је казна лишавања слободе у року од пет до 10 година.

Ако су ови злочини извршени уз злоупотребу службеног положаја, предвиђена је казна затвора од 10 до 20 година, уз новчану казну од 500.000 до милион рубаља или доживотна казна затвора.

До сада су ови злочини кажњавани затвором од осам до 15 година.

Законом се уводи и термин „пропаганда тероризма“. За пропагирање тероризма уводи се новчана казна од 100.000 до 500.000 рубаља или затворска казна од две до пет година.

За те исте злочине, извршене уз коришћење медија, електронских или информационо-телекомуникационих мрежа, укључујући интернет, предвиђена је максимална затворска казна до седам година.

 

 

Извор: rs.sputniknews.com