Русија

Путин на конгресу Јединствене Русије: Ниједна сила не може да заустави пут Русије КА ПОБЕДИ

Развојни пут Русије у највећој мери омогућава очување неповредивости суверенитета земље, као и борбену готовост војске и морнарице, изјавио је руски председник Владимир Путин и нагласио је да не постоји ниједна сила која може да заустави пут Русије ка победи.

Не постоји никакава сила која би могла да заустави пут Русије – Русија ће наставити да иде напред од победе ка победи – рекао је Путин и додао да су руске снаге оријенитсане на заштиту земље од спољних претњи и тероризма, те да Русија не тражи конфронтацију ни са ким.
Русија ће наставити да спроводи поштену спољну политику и заједно са својим партнерима радиће на јачању Евроазијске економске уније, али и на томе да се што више чује иницијатива о стварању новог интеграционог концепта — великог евроазијског партнерства – истакао је Путин на конгресу Јединствене Русије.

Он је додао и да је Москва спремна да сарађује са свим земљама и на Истоку и на Западу на принципу равноправности и упозорио је да Русија никада неће жртвовати своје интересе и интересе свог народа.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Како би Русија наставила свој развојни пут, Путин је рекао да је неопходно наставити са стварањем механизама директне демократије, да се развија потенцијал грађанске активности, да се са поштовањем понаша према одговорној опозицији, као и да се подржава конкуренција.

– Ништа не уништава стабилност и развој земље као што то чине корупција, безакоње и равнодушност, било да је реч о државној управи, о бизнису или о политичарима – истакао је руски председник.

– Неопходно је смањити сиромаштво у земљи, повећати приходе грађана и формирати ново тржиште рада које би било далеко флексибилније. Крупне руске компаније морају да изађу на светско тржиште и да ураде све што је неопходно како би се осигурао константи прогрес Русије у будућности – подвукао је он.

Извор: Srbija Danas/ rs.sputniknews.com