Издвајамо Свет

РУСИЈА БРУТАЛНО ПОНИЗИЛА САД И САВЕЗНИКЕ! Амери после три године постигли прве резултате – УНИШТИЛИ РАКУ И ЦИВИЛЕ!

Заставе САД и Русије (Фото: Министарство одбране РФ)

Међународна коалиција на челу са САД за три године свог постојања недавно је постигла прве резултате у борби против ИСИС у Сирији – масовним бомбардовањима уништила је Раку и цивиле, саопштило је Министарство одбране Русије.

Притом, како је потврдила британска телевизија Би-Би-Си, та ‘коалиција’ омогућила је језгру бораца ИСИС да слободно напусти град и придружи се осталим борцима у Дијр ез Зору, истиче се у саопштењу.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Министарство одбране Русије коментарисало је изјаву француског министра спољних послова да је наводно „Русија неоправдано присвојила победу над ДАЕШ-ом“, напомињући да је пораз терориста првенствено заслуга сиријског руководства и владиних снага, док се „међународна коалиција“ фокусирала на борбу против њих.

– У најмању руку је чудно чути од шефа француске дипломатије о неком присвајању победе над ДАЕШ-ом од стране Русије. Чињеница да је ИСИС сада поражен у Сирији првенствено је заслуга сиријског руководства и владиних трупа – наглашава Министарство одбране Русије

Уз подршку руских ваздухопловних снага, напомиње Москва, сиријска војска ослободила је стотине насеља од терориста ИСИС и вратила је практично читаву територију земље под контролу легитимног руководства.

– За све то време међународна коалиција била је фокусирана на борбу против сиријских владиних снага, све до директног бомбардовања њихових положаја у истом том Дир ез Зору – саопштило је Министарство.

Раније је министар спољних послова Француске Жан Ив ле Дријан изразио чуђење што је Русија присвојила победу над терористичком организацијом ДАЕШ у Сирији.

Према речима министра, са одређеним кашњењем руска војска дошла је у помоћ силама сиријског председника и на крају је ослободила Диер ез Зор.

 

 

 

 

Извор: rs.sputniknews.com