Издвајамо Спорт

СЕНЗАЦИЈА У МАДРИДУ: Звезда тројкама срушила моћни Реал!

Црвена звезда је стигла до своје треће победе ове сезоне у Евролиги и то против Реала у сред Мадрида након велике драме!

Драма у Мадриду, Звезда је имала и +13 током другог полувремена, али се ушло у веома неизвесну завршницу. На крају, захваљујући невероватном шуту за три поена, Црвена звезда стиже до треће победе – 83:87 (24:19, 15:27, 19:21 и 25:20)!

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Почело је добро, Бјелица је био тај који је покренуо моторе, служио га је шут, погодио је две тројке и Звезда је водила са 10:14. Ипак, Лука Дончић својом луцидношћу и лакоћом у игрању доноси предност Реалу брже него што је било ко очекивао. За трептај ока било је 24:19 за домаће.

Многи су мислили да је Звезда пала након тог периода, али то није био случај. Добрићевом тројком Звезда стиже до новог вођства, а резултат се ломио све док Рочести није узео ствар у своје руке и донео гостима 4 поена предности. Након тројке Лазића из угла и поена Лесора са бацања Звезда долази до +6, а деоница је завршена поенима Рочестија који је из изузетно тешке ситуације донео Звезди +7 (39:46).

Трећа деоница је почела још боље по Звезду, Фелдин је везао две тројке, Звезда је за трептај ока водила са 41:52!

Предност је одржавана захваљујући сјајној одбрани Бранка Лазића над Луком Дончићем, али и захваљујући сјајном шуту. Перо Антић и Милко Бјелица су наставили да затрпавају кош домаћих, било је и 47:60, али је Звезда имала +9 пред последњу деоницу која није добро почела по нашег шампиона.

Руди Фернандез је „запалио“ дворану, Џејси Керол такође, Реал је лагано стигао до -3.

Керол је поново погодио за 66:67, Звезда је на другој страни била у великом проблему организације напада. Ипак, одговор је стигао и то од онога у кога се нико није уздао у том тренутку.

Немања Дангубић постиже шест узастопних поена, претходно је и Рочести погодио тројку, Звезда је поново била на +7!

У последњих пет минута Звезда је имала 69:76, али је Томпкинс погодио тројку, да би на другој страни Огњен Добрић погодио 16. тројку за Звезду из 31. покушаја!

Ревија тројки се наставила тројком Керола, а Руди Фернандез је са два слободна бацања успео да врати своју екипу у игру, било је 77:79 на 3 минута до краја утакмице. Антић је промашио тројку, а након ухваћене лопте Бјелице, додао је до Рочестија који је био сам, али је шутирао у првој секунди и промашио. На другој страни Реал стиже до изједначења преко Дончића, очекивали смо велику неизвесност до самог краја.

Звезда је имала 82:81 на 1:15 до краја и напад, Давидовац је морао на линију за слободна бацања након фаула Кампаца, наш шампион је повео са 3 разлике, али је смањио и у последњи минут ушао са -1 и имао је напад за вођство.

Антић је украо лопту, а затим је погодио тројку за 83:87 на 7 секунди до краја!

Реал није искористио напад и славље на клупи Црвене звезде је могло да почне!

Лука Дончић је имао 20 поена, Керол 12, Руди Фернандез 10. На другој страни Рочести 18, Бјелица 16, Антић 11, а Фелдин и Добрић по 10.

 

 

Аутор: Александар Обреновић

Извор: sportske.net