Издвајамо Србија

СРБИЈА РАЗБЕСНЕЛА НАТО ЗБОГ ВЕЖБИ СА РУСИЈОМ: Следи нови притисак на Београд да се одрекне Москве!

Члан Асоцијације војних експерата, професор политичких наука и социологије Олег Глазунов упозорава да, као и обично САД и НАТО говоре о демократији, слободи и независности држава, али, у ствари, спремају притисак на Србију ако се буде ишло на зближавање са Русијом.

Он тврди да је и изјава генералног секретара НАТО Јенса Столтенберга само потврда политике двоструких аршина САД и њених партнера у НАТО

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Подсетимо, Столтенберг је поручио да НАТО признаје Србији право да изводи вежбе са Русијом.

– НАТО признаје суверено право Србије да донесе одлуке о успостављању Руско-српског хуманитарног центра и да изводи заједничке вежбе са Русијом – изјавио је Столтенберг.

Додао је и да ће Србија сама одлучити о Руском хуманитарном центру у Нишу.

– Знам да Србија изводи војне вежбе са Русијом, али такође изводи војне вежбе са НАТО. Ми поштујемо суверену одлуку, јер Србија је суверена земља – рекао је Столтенберг.

Војни експерт и Москве Олег Глазунов истиче сда је реч о политици двоструких аршина и да као и обично, САД и НАТО говоре о демократији, слободи и независности држава, али, у ствари, ће доћи до нових притисака на Србију, ако се буде ишло на зближавање са Русијом.

– У том говору, генерални секретар НАТО у том духу и говори, да је Србија суверена земља, а путем тајних канала се врши притисак на Владу Србије док се евентуално све акције Србије на зближавање веза са Русијом не сведу на нулу. Стога, ја не верујем овим речима генералног секретара. Постоји заправо, нови хладни рат. А да Американци за то време пуштају Србију у приближавању Русији – то је бесмислица. То једноставно не може бити тако. Колико пута смо чули њихове изјаве о заједничким људским вредностима, али у ствари све се испоставило као политика двоструких аршина – закључио је Олег Глазунов.

 

 

Извор: восток.рс