Издвајамо Србија

СУЂЕЊЕ БИЗНИСМЕНУ! Мишковић: Не могу да верујем шта доживљавам

Фото: Јутјуб

Поновљено суђење бизнисмену Мирославу Мишковићу због подстрекивања сина Марка на утају 320 милиона динара пореза почело је у 14.30 сати данас у Београду.

Мишковић је дошао у суд на уводно рочиште на коме су сви окривљени дужни да се изјасне о кривици.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Бизнисмен је на уводном рочишту рекао да „није разумео оптужницу“ јер „никада никоме овај порез није урачунат ни у Србији, ни у свету“.

– Не могу да верујем шта доживљавам у Србији као највећи порески платиша. Не разумем оптужницу, ни суштински, ни језички. Износићу одбрану са новим доказима, јер сматрам да ово кривично дело не постоји нигде сем можда још једино у Северној Кореји – рекао је резигнирано Мишковић.

О оптужници су се кратко изјаснили и Мило Ђурашковић и Марко Мишковић. Они су рекли да су оптужницу разумели и изјаснили су се да „нису криви“.

Суђење се наставља изношењем уводних речи адвоката.

Поновљено суђење Мишковићу почело је данас након што је Апелациони суд поништио пресуду по којој је бизнисмен осуђен на пет година затвора.

Власник „Делта холдинга“, као и његов син Марко те директор „Нибенс групе“ Мило Ђурашковић и његови сарадници ухапшени су у децембру 2012. године због утаје 320 милиона динара пореза.

Након седмомесечног притвора, Мишковић је пуштен да се брани са слободе уз рекордно јемство од 12 милиона евра.

 

 

 

 

Извор: М.Јовићевић/Блиц.рс