Регион Србија

УМАЛО СКАНДАЛ ЗБОГ ИЗЈАВЕ О КОСОВУ Изетбеговић:“Рекао сам Драгану, не слажем се и не спомињи сву тројицу“

Члан Председништва БиХ Бакир Изетбеговић изјавио је да он и Драган Човић, председавајући Председништва БиХ, имају различите ставове о признавању Косова и да их не понавља као заједничке. Изетбеговић је на овај начин појаснио своје јучерашње понашање у Палати Србија на званичној конференцији за медије после састанка делегације БиХ са председником Србије Александром Вучићем.

 

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Изетбеговић је за Ал Џазиру Балкан одговорио на питање зашто је дошло до размирица на конференцији за новинаре.

– Зато што је господин Човић пре 15-20 дана у медијима казао да ову ствар о Косову треба препустити Београду. И тада сам реаговао, јер он не може мени говорити такве ствари, а онда је поновио на заједничком састанку. Одмах на састанку сам се оградио, а затим кад смо ишли на прес – прича Изетбеговић и наставља:

– Казао сам Драгану: „Немој, молим те, такву ствар казати у име све тројице, јер ја не мислим тако, а ми ћемо свакако узети у обзир шта Београд, шта Приштина, шта Европска унија мисли о томе, уопште о ставу БиХ. Али немој такву ствар износити у име нас тројице. Хтео сам да се оградим и појасним ствари – рекао је Изетбеговић за Ал Џазиру.

Младен Иванић, члан председништва БиХ, касније је изјавио да неслагање на прес конференцији показује реалну слику ситуације у Босни и Херцеговини.

– Не знам колико је моје са коментаришем ставове Иванића, али овде се, што се мене тиче, ради искључиво о потреби потврде суверенитета када су у питању међународни односи и међународна политика Босне и Херцеговине и доношења одлука – тврди Изетбеговић.

Иначе, Вучић са члановима Председништва БиХ је разговарао о ауто-путу Београд-Сарајево, утврђивању граница и размени територија, али је све пало у запећак након трзавица на заједничком обраћању јавности, када је Изетбеговић имао „појашњење“ о ставу око Косова.

 

Извор: Blic.rs