Занимљивости Издвајамо

ШОК НА ПУТУ КА ГРОБЉУ: Лекари прогласили близанце мртвим, а онда је ДЕЧАК…

Фото: Pixabay.com

Несвакидашња сцена и пропуст лекара!

Лекари у Њу Делхију прогласили су новорођене близанце мртвим, а на путу до гробља, где је требало да буду сахрањени, једно дете почело је да даје знаке живота.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Према првим сазнањима полиције, реч је о „шокантном случају немара“, због које је породица поднела кривичну пријаву. Председник владе Њу Делхија Арвинд Кеџривал саопштио је на Твитеру да је наредио покретање истраге.

Родитељима превремено рођених близанаца речено је у четвртак да је девојчица мртва, а дечак у критичном стању, пренео је ТВ канал НДТВ, позивајући се на изјаву деде близанаца. Неколико сати касније, лекари су им рекли да је и дечак преминуо.

Након тога, деца су предата родитељима, да би могли да их сахране. На путу до гробља, уследио је шок: дечак је почео да се мрда. Дете је хитно превезено у болницу, где су га стабилизовали.

Управа болнице изразила је запрепашћење и најавила је истрагу о случају. Лекари који су дали дијагнозу упућени су на одмор, наводи се у саопштењу. Систем здравствене заштите на северу Индије на лошем је гласу, али су приватне болнице боље опремљене и имају мало бољи углед.

 

Фото: Pixabay.com

Извор: Ало.рс