АМЕРИКА ИЗДАЛА УПОЗОРЕЊЕ ЗБОГ МОГУЋЕГ ТЕРОРИЗМА НА КОСОВУ: Терористи могу да нападну без икаквог упозорења – СРБИЈА ЈАВЉА

АМЕРИКА ИЗДАЛА УПОЗОРЕЊЕ ЗБОГ МОГУЋЕГ ТЕРОРИЗМА НА КОСОВУ: Терористи могу да нападну без икаквог упозорења

Амерички Стејт департмент упозорио је своје држављане који планирају да путују на Косово да буду додатно опрезни због тероризма.

 

„Терористичке групе настављају да планирају могуће нападе у региону Балкана, укључујући и Косово“, стоји у саопштењу Стејт департмента.

Како даље пише, „терористи могу да нападну са мало или без икаквог упозорења, циљајући на туристичке локације, транспортне центре, пијаце, тржне центре, објекте локалне управе, хотеле, клубове, ресторане, богослужна места, паркове, главне спортске и културне догадаје, образовне установе, аеродроме и друге јавне површине“.

У саопштењу Стејт департмента стоји и да се „политички мотивисано насиље јавља широм Косова“. Поред тога, Американци се упозоравају и да поново размотре путовање на север Косова због, како се наводи, „грађанских немира“.

„Тензије међу заједницама на северу Косова настављају да подстичу насиље, демонстрације и друге врсте немира у Северној Митровици, Лепосавићу, Зубином Потоку и Звечану“, наводи Стејт департмент.

Читај даље — 1 2

Loading...

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ: