Издвајамо Србија

ВОЈСКА СРБИЈЕ УПОЗОРИЛА КФОР: Уколико неко угрози безбедност севера Косова – ЗАШТИТИЋЕМО СВОЈ НАРОД!

Фото: Јутјуб

Војска Србије упозорила је команду Кфора да неће бити само неми посматрач уколико на северу Косова и Метохије дође до угрожавања безбедности српског становништва, пишу „Вечерње новости“.

Да у Београду постоји снажна воља да у случају ескалације насиља у покрајини заштити свој народ није новост за међународне снаге у Приштини, наводи београдски дневник и додаје да је војни врх Србије о својој решености да обезбеди сигурност својих грађана редовно је обавештавао и све претходне команданте Кфора.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

„Команди међународних снага у Приштини у више наврата јасно смо ставили до знања да су обавезни да одржавају ред и мир и воде рачуна о безбедносној ситуацији српског народа. Наша порука била је да се било какво насиље над Србима, по угледу на погром 2004. године, неће дозволити“, каже саговорник „Новости“ из војног врха.

Како указује лист, ово упозорење Беоргада посебно добија на значају у време појачаних напетости изазванох атентатом на Оливера Ивановића , али и политичких и безбедносних напетости на Косову.

Ових турбуленција није поштеђен ни Кфор, који чини једину легитимну војску у покрајини, констатује се у чланку.

 

 

Извор: Новости.рс / Тањуг