Додик шокирао: „Алија никада није представљао Србе, а да није умро…“ – СРБИЈА ЈАВЉА

Додик шокирао: „Алија никада није представљао Србе, а да није умро…“

„БиХ ме не занима, моја земља и држава је Република Српска, волим Српску и волим Србију, БиХ је морање“, каже председник Српске Милорад Додик.

 

Додик је то изјавио коментаришући тврдњу члана Председништва БиХ Бакира Изетбеговића како је његов отац Алија Изетбеговићу пре смрти турском председнику Реџепу Тајипу Ердогану оставио „у аманет“ бригу за БиХ.

Додик је у разговору за Тањуг поновио да Изетбеговићи могу да дају Ердогану само оно што лично имају, “ јер су у Турску и однели све што су покрали током рата“, али каже да је антиуставно и антидејтонски да Алија Изетбеговић говори у име БиХ .

– Алија Изетбеговић није никада представљао Србе, он никада није био избор Срба, за њега су гласали муслимани када је постао члан Председништва. Он никада није био председник Босне и Херцеговине – каже Додик.

За Србе је он ратни злочинац, а за злочине није одговарао, додаје Додик, због тога што је међународна заједница знала да је болестан и што се ишчекивало да умре.

– На дан када је сахрањиван, тадашњи високи представник за БиХ Педи Ешдаун рекао је да је истрага против њега за ратне злочине била у завршној фази у Хагу и да га је смрт спречила да тамо не оде – подсећа Додик.

О БиХ, Хрватима и Србима…
Говорећи о актуелној ситуацији у БиХ, Додик истиче да Срби сарађују са Хрватима у БиХ, те да ова два народа не угрожавају међусобно интересе једни другима, мада на локалну има несугласица.

Али, односи између Хрвата и Бошњака су, наводи, дугорочно лоши, а евентуална пресуда Хашког тирбунала у случају „Јадранко Прлић и остали“ којом се Хрватска сматра одговорном за организовање злочиначког подухвата на територији БиХ за време рата само ће поткрепити тај раскол.

Читај даље — 1 2

Loading...

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ: