ПОБУНА У СПЦ: Шест владика затражило од Синода да закаже Сабор због питања о КиМ – СРБИЈА ЈАВЉА

ПОБУНА У СПЦ: Шест владика затражило од Синода да закаже Сабор због питања о КиМ

Шест владика СПЦ затражило је од Синода да закаже Сабор, како би се СПЦ одредила и заузела јединствен став о решењу за Косово и Метохију, пише Блиц.

Према наводима тог листа, епископи су захтеве упућивали у последња два месеца, али Синод ни једном од владика није конкретно одговорио.

„Захтев за одржавање Сабора није директно повезан са потписивањем Апела за Косово и Метохију, а на којој су свој параф ставиле и поједине владике и свештенство. Сабор је затражен знатно раније него што је Апел састављен“, пише Блиц.

Према речима једног од владика који није именован, захтев за одржавање Сабора „није ни за, ни против председника Вучића, и било би погрешно да се то тако тумачи“.

„Одржавање Сабора је природан след, одговоран однос и одговор на ситуацију у којој се налазе народ и држава“, навео је тај владика и истакао да „косовско питање улази у своју завршну фазу и неопходно је да се Црква одреди према догађајима“.

„Црква мора јединствено да каже која је то граница до које идемо, да пружи саборски одговор на позив председника за унутрашњи дијалог о косовском питању“, рекао је владика, преноси Блиц.

Читај даље — 1 2

Loading...

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ: