ХОТИ: Милан Радојичић претио да ће убити Оливера Ивановића – СРБИЈА ЈАВЉА

ХОТИ: Милан Радојичић претио да ће убити Оливера Ивановића

Командир косовске полиције Север Бесим Хоти рекао је да је полиција информисана о наводима да се Милан Радојичић сумњичи за учешће у убиству Оливера Ивановића.

Ипак, он је демантовао да постоји налог за хапшење особе коју је косовски премијер Рамуш Харадинај у једном од интервјуа назвао “битном за све на северу Косова”.

”Не очекујемо да ће ико бити ухапшен, нити ћемо се мешати у рад истражитеља. Учешће полиције у томе ће бити спроведено само по овлашћењима које може да додели тужилац. Не желимо да спекулишемо нити да прејудицирамо”, рекао је Хоти за портал Индекс онлајн.

Претходно је портал Арбресх.инфо пренео “информације од извора блиског истрази” да се сумња да је група на чијем челу је Радојичић одговорна за убиство лидера ГИ СДП.

Наведено је и да та група има добре везе са водећим структурама у Србији, као и да је запаљени аутомобил, који је пронађен непосредно после убиства Ивановића, “био неколико пута паркиран на местима где се паркирају возила припадника Радојичићеве групе”.

“Извори наводе да су два дана пре убиства Ивановића у Радојичићевој канцеларији биле две особе чији идентитет није познат. Речено је и да је 27. јула 2017. године, када је Ивановић објавио кандидатуру за градоначелника северног дела Косовске Митровице, Радојичић рекао да ће започети са претњама и да ће га убити ако не буде одустао од те намере”, наведено је.

О наводима да Радојичић стоји иза убиства Ивановића говорио је и председник Србије Александар Вучић, који је на телевизији Хепи рекао да “ће ако је он убица или било ко други, бити ухапшен, али да се за то морају пронаћи докази”.

Пре овог случаја, Радојичић је свега неколико пута примећен у медијима, Газета експрес је објавила фотографију на којој се види како он седи у друштву Харадинаја, а снимљен је и приликом славља представника Српске листе у северној Косовској Митровици.

Харадинај је раније у интервјуу рекао да Радојичић “није политичар”.

Читај даље — 1 2

Loading...

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ: