ЦВЕКЛА ДОКАЗАНО ПОМАЖЕ У ЛЕЧЕЊУ РАКА: Научници дали упутства како да је користите! – СРБИЈА ЈАВЉА

ЦВЕКЛА ДОКАЗАНО ПОМАЖЕ У ЛЕЧЕЊУ РАКА: Научници дали упутства како да је користите!

Чињеница да друга храна богата гвожђем нема исти ефекат као цвекла навела је научнике на детаљнија испитивања

Цвекла је одавно позната као здрав извор хранлјивих материја, али сада је то јасно више него икада! Научни докази наставлјају да подржавају цвеклу као природни лек за рак.

„Цвекла као хемиотерапија“ је назив којим ову биљку означавају неки здравствени стручњаци. Научна истраживања откривају запањујуће резултате код пацијената са карциномом који су третирани високом концентрацијом цвекле.

Ово коренасто поврће, најпознатије по својој црвеној боји у различитим облицима, генерацијама се користи као здрав извор гвожђа, калијума, фосфора, калцијума, магнезијума, сумпора, јода и одређеног броја минерала.

Научни докази откривају антиканцерогену моћ цвекле

Једну од најпознатијих, често помињаних студија која се бави предностима сока од цвекле у борбу против рака, водио је др Александар Ференци на Катедри за интерне болести у Мађарској, крајем 1950. Користећи ништа друго осим сирове, црвене цвекле, лекар је могао да запази невероватне резултате опоравка пацијената оболелих од рака. Деценијама касније, његов рад је поново објавлјен у Аустралиан Интернатионал Цлиницал Нутритион Ревиеw.

У једној студији, 50-годишњи мушкарац који болује од тумора плућа, третиран је цвеклом под надзором др Ференција. За само шест неделја, тумор је нестао, а после четири месеца, човек је вратио преко 20 килограма.

У другој студији, пацијенти који болују од рака простате и рака материце су примлјени у болницу. У време пријема, тежили су исто. Човек са раком простате је добио третман цвеклом, али доктор је приметио да пацијенткиња са раком материце није могла да издржи третман. Иако је пацијент био прикован за кревет са катетером, након месец дана катетер је уклоњен и он је убрзо почео да хода и поново да добија на тежини. Пацијенткиња је, међутим, наставила да губи тежину. После само три месеца, постојала је разлика у тежини од преко 10 кг.

Чињеница да друга храна богата гвожђем нема исти ефекат може да значи да тајна антиканцерогене способности цвекле можда лежи у црвеној боји. Др Ференци, заједно са својим колегом др С. Шмитом, верује да су трагови рубидијума и цезијума од кључног значаја.

Читај даље — 1 2

Loading...

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ: