Издвајамо Србија

ШОКАНТАН ИНТЕРВЈУ ОЛИВЕРА ИВАНОВИЋА: Људи се не боје Албанаца већ Срба, ево зашто…

Фото: Јутјуб

Председник Грађанске иницијативе СДП Оливер Ивановић, који је јутрос убијен, рекао је недавно Срни да се плаши могућег атентата.

Како је тада навео, безбедност у северном делу Косовске Митровице је веома лоша.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

“Плашим се да у овој нестабилној ситуацији може страдати неко невин, а морам признати да се и сам плашим за своју безбедност”, рекао је Ивановић Срни у петак 12. јануара, приликом посете Косову дописника Срне и председника бањалучког Одбора за помоћ Србима на Косову и Метохији Милорада Арлова.

Ивановић је тада оценио да ће то што планира да формира политичку партију, вероватно, сметати појединцима, те додао да је у више наврата у протекло време упозоравао саговорнике – домаће и међународне званичнике, да је забрињавајућа ситуација на северу Косова, посебно у северној Косовској Митровици.

“Надам се да ће одговорни схватити наша упозорења”, рекао је тада Ивановић.

Ивановићева супруга Милена је том приликом, такође, изразила забринутост за Оливерову безбедност. “Све су нам учинили, једино још да нас једно по једно убијају”, додала је Милена Ивановић.

Он је у последњем интервјуу за недељник “Време” навео да се ситуација на Косову од његовог хапшења погоршала и да постоји невероватан осећај угрожености и страха код народа.

“Од стотинак људи са којима сам разговарао током првих пар недеља на слободи, нема ниједног који у првих пар реченица није поставио питање безбедности. Да се одмах разумемо: ти људи се не боје Албанаца него Срба, локалних кабадахија и криминалаца који се возе у џиповима без таблица. Дрога се продаје на сваком ћошку, сваки родитељ стрепи због тога. Било је тога и раније, али не у оволикој мери и нису се ти људи понашали бахато као сада. Полиција све то гледа и не реагује, па се грађани осећају незаштићено, иако су у косовској полицији на северу све наши људи, Срби. Неки од њих су искусни полицајци који су раније радили за МУП Србије, али ни они не раде ништа.Илустрације ради, у последњих пар година у Митровици смо имали преко педесет случајева паљења аутомобила, бацања ручних бомби и два неразјашњена убиства. Све се то дешава на територији од два и по квадратна километра, која је потпуно покривена сигурносним камерама. Очигледно је да се полиција боји да се не замери починиоцима, или су починиоци увезани са безбедносним структурама. Неки кажу да је полиција просто неспособна, али тешко ми је да поверујем у то. Мислим, јесу они неспособни, али не баш толико”, рекао је тада Ивановић.

 

 

Извор: Срна