Здравље Издвајамо

НАЈВЕЋА ФАРМАЦЕУТСКА ПРЕВАРА СВИХ ВРЕМЕНА: Лек за рак постоји и веома је ЈЕФТИН

Али, главно је питање зашто је тај мит пласиран? То ћемо лако објаснити ако се упитамо ко од те лажи има финансијску корист. То свакако нису компаније које продају соду бикарбону, јер то није производ који је скуп или ексклузиван.

Па ко је онда тај? То су фармацеутске компаније, али зашто? Одговор је, зато што сода бикарбона лечи многе болести па и оне као што су тумор или рак, а фармација жели да вам прода своје баснословно скупе лекове који често и не лече ништа.
У питању је мит који се одржава већ дуго. Људи данас још увек мешају соду бикарбону са прашком за пециво и присуством алуминијума. Сода бикарбона никад није садржала алуминијум.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Никад није и никада неће. Маркетиншке тактике су убедиле милионе људи у супротно, пошто људи нису упознати са основама хемије.

Заправо, скоро свака сода бикарбона купљена у продавници је безбедна, јефтина, чиста и погодан извор натријум бикарбоната, као и било који други скупљи бренд који наводно не садржи алуминијум.

Прва ствар која ће вам помоћи да се уверите да купујете квалитетну соду бикарбону јесте да проверите да ли на кутији пише да она садржи 100% соду никарбону.

Постоје компаније које заваравају људе да производе соду бикарбону без алуминијума у поређењу са другим компанијама. Да ли то значи да други брендови соде бикарбоне садрже алуминијум? То је добар маркетинг, али то није истина.

Али, главно је питање зашто је тај мит пласиран? То ћемо лако објаснити ако се упитамо ко од те лажи има финансијску корист. То свакако нису компаније које продају соду бикарбону, јер то није производ који је скуп или ексклузиван.

Па ко је онда тај? То су фармацеутске компаније, али зашто? Одговор је, зато што сода бикарбона лечи многе болести па и оне као што су тумор или рак, а фармација жели да вам прода своје баснословно скупе лекове који често и не лече ништа.

Овој манипулацији су подлегли апсолутно сви па и они добронамерни који пишу о лечењу са содом бикарбоном. Јесте ли приметили да апсолутно сви у тексту напомињу да купите само соду без алуминијума.

И шта ви урадите? Одете у продавницу здраве хране , апотеку или супермаркет и тражите соду бикарбону без алуминијума. И онда продавци слежу раменима, јер то не знају а ни на декларацији не пише. Не пише зато што ту нема алумињума а никад га није ни било.

По томе можете видети колика је моћ фармацеутских фирми које су нас у Србији навеле да верујемо како сода бикарбона садржи алуминијум и због тога одустајемо од куповине. Иста ствар је и у иностранству.

Знамо много људи који су одустали од лечења са содом бикарбоном јер су били уплашени да ће пити и алуминијум.

Због тога поделите овај текст са пријатељима да се разоткрије лаж и да се људи почну лечити без страха. Запамтите, сода бикарбона не садржи алуминијум.

Због чега је настала збрка?

Конфузија је настала пре око деценију када су људи почели да бркају прашак за пециво и соду бикарбону, а компаније су то искористиле. Ако у неком производу може бити алуминијума, онда је то прашак за пециво, а не сода бикарбона.

И сода бикарбона и прашак за пециво могу да се користе као агенси за превирање, што значи да се обоје могу додати у пециво пре кувања како би произвели угљен-диоксид и узроковали „дизање“ теста. Прашак за пециво садржи соду бикарбону, али ове две супстанце нису исто и користе се под различитим условима.

Прашак за пециво садржи соду бикарбону, али укључује и агенс за закишељавање (обично калијум битартарат) и агенс за сушење (обично скроб).

Типичан прашак за пециво се састоји од 30% соде бикарбоне, 5-12% монокалцијум фосфата и 21-26% натријумалуминијум сулфата.

Прашак за пециво је доступан и са и без једињења са алуминијумом. Многи не воле да користе прашак за пециво са алуминијумом јер даје храни слабо метални укус, али постоји и забринутост због уноса алуминијума.

Многи прашкови за пециво имају сличан ефекат када се тестирају, тј. веома је мала разлика у количини гаса који настаје у сваком појединачном бренду.

Другим речима, поред забринутости због алуминијума, не би требало да постоји разлика међу конвенционалним прашковима за пециво.

Да ли постоје разлике између различитих брендова соде бикарбоне?

Заправо, не постоје. Дефинитивно не у толикој мери да оправдају већу цену производа који наводно не садрже алуминијум. Не постоји процес у производњи соде бикарбоне који би у њу могао да унесе алуминијум.

Сода бикарбона се може направити растварањем натријум хлорида (кухињске соли), амонијака и угљен-диоксида у води, али чист производ се добија различитим комбинацијама натријум карбоната, воде и угљен-диоксида.

РЕЦЕПТИ ЗА ЛЕЧЕЊЕ РАКА И ДРУГИХ БОЛЕСТИ

Бикарбонат је алкална супстанца која се природно производи у телу и која се понаша као пуфер, контролишући пХ.

Сложени систем пуфера регулише пХ у крви, одржавајући га у распону 7,35-7,45, што је нешто алкалније од чисте воде. Наравно, што сте ближе пХ 7,45, вашем телу ће бити лакше да се одбрани од болести.

Сода бикарбона је прилично ефективна када се помеша са водом као антацид не би ли уклонила киселину или жгаравицу. Такође се користи као медицински састојак у леку за трбушне болове код деце.

Може се ефективно користити интравенски као водени раствор у случају ацидозе или недостатка јона натријума или бикарбоната у крви.

1) Болест бубрега

У једној студији, британски истраживачи су две године третирали пацијенте, који су боловали од напредних болести бубрега и метаболичке ацидозе, оралном употребом натријум бикарбоната поред њиховог редовног третмана.

Натријум бикарбонат је умањио стопу одумирања функције бубрега за две трећине, а само 6,5% пацијената је морало да иде на дијализу до краја студије, у поређењу са 33% у контролној групи.

2) Рак

Студије су показале да дијететске мере за побољшање нивоа натријум бикарбоната могу да повећају пХ киселих тумора без ремећења пХ у крви и здравим ткивима. Животињски модели људског рака дојке показују да орално узимање натријум бикарбоната заиста чини туморе алкалним, инхибирајући метастазу.

Протокол др Џулијана Витакера подразумева 12 грама (две кашике) соде бикарбоне помешане са две шоље воде и заслађено слабо калоричним заслађивачем. Ова мешавина се узима на сат или два око три пута дневно.

Људима којима је дијагностикован рак простате у четвртом стадијуму могу да се излече коришћењем соде бикарбоне као природног лека.

3) Горушица

Најјефтинији начин да се изборите са повременом горушицом и проблемима са варењем јесте да растворите пола кашике соде бикарбоне у шољи воде и попијете сат-два након оброка.

4) Дерматолошка стања

Британски истраживачи су открили да додавање пола шоље соде бикарбоне у купку умањује свраб и иритацију код пацијената са псоријазом.

Паста направљена од соде бикарбоне и помешана са мало воде, а затим намазана на опекотине, уједе инсеката, алергијске осипе итд. умањује непријатности. Та иста паста је добра и за пилинг.

5) Природни дезодоранс

Просто помешајте кашику соде бикарбоне са довољно воде да направите млечну течност, а затим утрљајте смешу на стопала и испод пазуха.

6) Здравље уста

Сода бикарбона је популаран састојак зубних пасти и раствора за испирање уста пошто се показала као добра за уклањање наслага на зубима. Није препоручљиво да ставите само соду бикарбону на четкицу за зубе јер би могла да истроши енамел током времена због својих абразивних својстава.

И на крају једна веома битна ствар, водите рачуна да све количине соде бикарбоне, више од пола равне кафене кашичице могу подићи крвни притисак онима који су на то осетљиви. Није у питању драстично подизање притиска, али треба бити опрезан.

 

 

Извор: Wебтрибуне.рс