Издвајамо Србија

ПОЛИЦИЈА НА ТРАГУ ВЛАСНИКУ ВОЗИЛА ИЗ КОЈЕГ ЈЕ ПУЦАНО: Имамо информације о пореклу аутомобила којим је побегао убица!

Фото: Јутјуб

Полиција Косова (ПК) има информације о пореклу возила из којег је пуцано на лидера Грађанске иницијативе „Србија, демократија, правда“ Оливера Ивановића, изјавио је вечерас генерални директор ПК Шпенд Мадјуни.Не износећи много детаља Мадјуни је рекао да имају довољно информација да се трага за власником возила.

Не наводећи више детаља о убиству председника Грађанске иницијативе, Мадјуни је рекао да има довољно информација како би се пронашао власник аутомобила.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

„Возило је било без регистарских таблица, али смо успели да обезбедимо довољно информација о пореклу и власнику возила. Не могу да дам више детаља, али информације које имамо су довољне да се трага за власником возила“, казао је Мадјуни на конференцији за медије после седнице Савета за безбедност Косова.

Ивановић је умро у Здравственом центру у северном делу Косовске Митровице пошто је на њега непозната особа јутрос испалила више хитаца из пиштоља испред седишта Градјанске иницијативе СДП

Ковчег са телом Оливера Ивановића допремљен је данас поподне око 18.30 испред страначких просторија, где ће преноћити.

Сутра би, како је најављено, требало да буде превезен у Београд.

Како јавља репортер Курира са лица места, у страначким просторијама налазе се и супруга Оливера Ивановића Милена и његова сестра Наташа.

И даље пристижу поштоваоци и пријатељи, изјављују саучешће породици, пале свеће и остављају цвеће. Стотине Митровчана чекају у реду испред страначких просторија да изјаве саучешће породици и одају пошту убијеном Оливеру Ивановићу.

Обдукциони налаз је показао да је лидер покрета Слобода, демократија, правда Оливер Ивановић јутрос убијен са шест метака из пиштоља „дуга деветка“, рекао је директор Клиничко-болничком центру у Косовској Митровици Милан Ивановић.

„Постоји шест улазних рана и четири излазне, два метка су се задржлаа у телу. Повреде су у пределу гоњег дела грудног коша“, прецизирао је Ивановић након обдукицје која је трајала око четири сата.

Према његовим речима, хици су повредили виталне органе Ивановића, горњу аорту, шупљу вену и јетру, услед чега је дошло до тренутног искрварења.

 

Извор: Курир.рс/Зоран Шапоњић/Агенције